Održan 3. Austrijski bal u BiH: Gosti iz cijele Evrope i sjajna atmosfera

0
1373
Treći Austrijski bal u Sarajevu održan je proteklog vikenda u raskošnoj sarajevskoj Vijećnici

Raskošan program, velik broj zvanica i sjajna balska atmosfera obilježile su Treći Austrijski bal u Sarajevu koji je održan proteklog vikenda u raskošnoj sarajevskoj Vijećnici.
Austrijski bal je gala manifestacija čijom je organizacijom Sarajevo svrstano prije tri godine na listu svjetskih gradova u kojima se ona održava.
Na crvenom tepihu zvanice su pokazale svoja glamurozna izdanja, a Treći austrijski bal u Sarajevu počeo je intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Austrije, te izvedbom Beethovenove ‘Ode radosti’.
Austrijski bal otvorili su debitanti plesnog kluba Aster, a upotpunili renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere Grada Graza, Udruženje umjetnika Bellarte, plesni orkestar Big Band Bad Gleicheberg, plesni par Sercan i Zeynep, Cubalcanika, kubanski muzički sastav, te Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča. KUD Jedinstvo iz Splita, najtrofejniji i jedan od najstarijih hrvatskih folklornih društava pridružilo se popisu svjetski poznatih umjetnika koji su nastupili na ovoj veoma cijenjenoj priredbi.

Gradonačelniku Skaki i Ministru kuture i sporta KS Mirvadu Kuriću uručene su zahvalnice

Zinaida Jamakosmanović, predsjednica udruženja Austrijski bal u BiH istakla je zadovoljstvo činjenicom da je Vijećnica bila prepuna poklonika muzike, pjesme i plesa. Naglasila je kako je organizacija ovakvog događaja izuzetno zahtjevna tehnički i financijski, te se u ime organizatora zahvalila mnogobrojnim prijateljima i sponzorima.
Zvanicama se obratio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazavši da je ova jedinstvena manifestacija u Vijećnici dokaz prijateljstva te nastavak dobre suradnje Beča i Sarajeva. Gradonačelniku Skaki i Ministru kuture i sporta KS Mirvadu Kuriću uručene su zahvalnice, od strane organizatora.
Vješto pripremljen program koji je vodio šarmantan voditeljski par Maja Miralem i Dejan Kukrić, očarao je goste bala. Do kasno u noć uživalo se u notama svjetski poznatih skladatelja, ukusnoj hrani i odličnoj atmosferi.