OnePlus pametni telefoni stigli na tržište BiH

OnePlus i Comtrade postali partneri u BiH kako bi korsnicima pružili najbolje OnePlus iskustvo

0
751
Predstavljeni OnePlus smartphone, kroz ponudu Comtrade Distribution biće dostupni kupcima u BiH (Foto: Profitiraj.ba)

Globalna tehnološka kompanija OnePlus i Comtrade Distribution d.o.o. Sarajevo objavili su danas svoje partnerstvo kako bi zajednički predstavili OnePlus pametne telefone kupcima u BiH. OnePlus pametni telefoni će se putem Comtrade distributerske mreže naći u više od 100 maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini.
Od 2013. godine OnePlus je započeo misiju lansiranja vodećih pametnih telefona kako bi donio najbolje mobilno iskustvo širom svijeta. Prošle godine, kompanija OnePlus je pojačala svoj asortiman proizvoda sa OnePlus Nord i OnePlus Nord N serijom i pristupila još širem stvaranju najboljih proizvoda sa poboljšanim korisničkim iskustvom u srednjem segmentu. Na ovaj način svoju tehnologiju je učinila dostupnom većem broju korisnika globalno.

OnePlus 9 serija pametnih telefona je najnaprednija do sada

Najnoviji dodatak njihovom vodećem asortimanu je OnePlus 9 serija, najnapredniji vodeći pametni telefoni do sada, koja uključuje vrhunsko iskustvo upotrebe kamere sa sistemom Hasselblad Camera for Mobile, ekranima visoke brzine osvježavanja nove generacije i tehnologijom brzog bežičnog punjenja koja nadmašuje rješenja za žičano punjenje svojih konkurenata.

OnePlus 9 modeli imaju ekran visoke brzine osvježavanja

Linija proizvoda Nord pokrenuta je u julu 2020. godine kao prvi korak u OnePlusovoj globalnoj strategiji diverzifikacije da svoje proizvode učini dostupnima. Najnoviji dodaci Nordovoj postavi su OnePlus Nord CE 5G. Ovaj model je izgrađen na osnovnim aspektima Nord iskustva, a pruža moćne funkcije po pristupačnijoj cijeni. Pored njega, model Nord 2 5G donosi mnoštvo novih funkcija koje su zasnovane na AI karakteristikama namijenjenim da poboljšaju korisničko iskustvo.

OnePlus i Comtrade partneri u BiH na promociji OnePlus pametnih telefona 

Rastuća OnePlus zajednica predstavlja kamen temeljac uspjeha OnePlusa još od aprila 2014. kada je prvi uređaj OnePlus One pušten u prodaju. Trenutno je OnePlus zajednica porasla na više od 10 miliona članova širom svijeta, a preko 3 miliona korisnika iz Evrope registrovano je na oneplus.com. OnePlus je izvijestio o snažnom početku 2021. godine, sa značajnim skokom prodaje od 388% i rastom prihoda od 286% u prvom kvartalu 2021. u odnosu na isti kvartal prošle godine. Ovaj rast je u velikoj mjeri potaknut glavnom linijom pametnih telefona, doprinoseći 65% od ukupnog prihoda, uključujući nedavno pokrenutu OnePlus 9 seriju. Sjeverna Evropa pojavila se kao regija sa najboljim rezultatima, koja je pridonijela preko 30%, što je najveći doprinos prihodima regije, a usko je slijedila i zapadna Evropa.
Kao rezultat snažne lokalne pozicije kompanije Comtrade Distribution, kupcima će biti omogućena lakša dostupnost kupovine OnePlus uređaja u BiH preko vodećih prodajnih mjesta i telekom operatera.
Današnje druženje za medije je organizovano u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, uz kratak osvrt na proizvode, nagrade, poklone i opuštanje uz zabavu stand up komičara.