Opel Experimental je prvi predstavnik nove ere Opela

0
240
Opel je otkrio nekoliko detalja, koji karakteriziraju sljedeći konceptni automobil i najavljuju dizajnerski zaokret

Opel je nedavno predstavio redizajnirani logotip, koji bi ih trebao uvesti u novo razdoblje, a sada izlaze u javnost i s prvim detaljima novog koncepta automobila. Nazvan Opel Experimental, ovo je model koji će postaviti temelje za budućnost njihove marke. Slike otkrivene ove sedmice prikazuju dizajnersku studiju automobila modernih linija, s naglaskom na stil aerodinamiku i očuvanje okoliša.
Kompanija će kroz projekt Experimental prikazati da je budućnost Opela u ‘snažnom i čistom’ dizajnu te tehničkoj profinjenosti. U skorije će vrijeme, kažu, otkriti nešto više detalja o ovom konceptnom vozilu te ostatku ponude, piše Autonet.hr.

Ono što je sada dostupno jeste da će novi logotip odmah naći svoje mjesto na novoj prednjoj masci, da će biti osvijetljen te popraćen dodatnim efektnim svjetlosnim elementima. Isti će motiv biti ponovljen i straga, uz široku LED traku stražnjih svjetala, kao i na ostalim detaljima karoserije.

Prikazan je i detalj zanimljivog izgleda naplataka točkova, gdje su također linije moderne, oštre i futurističke. Istu filozofiju slijedit će i unutrašnjost vozila, za koju će materijali biti odabrani na održiv način.
Opel Experimental bit će u potpunosti razotkriven na sajmu IAA Mobility u Münchenu, koji se održava od 5. do 10. septembra.