Opel vraća oznaku GSe, sada za električne modele

0
312
Opelov naziv GSe (Grand Sport electric) bit će rezerviran samo za električne model

GSe oznaka ima jasno značenje za kupce Opela jer to su sportski modeli s vrhunskom opremom. Nakon objavljivanja plana ovog njemačkog proizvođača automobila da uvrsti elektrificiranu izvedbu svakog modela u svoj portfelj do 2024. godine i postane isključivo električni brand u Evropi do 2028., Opel oživljava i GSe, kao novi vodeći podbrand u svojoj ponudi.
Kratica GSe je značila ‘Grand Sport Einspritzung’ (Grand Sport Injection), primjerice na modelima Commodore GS/E i Monza GSE, a u budućnosti će dobiti novo značenje.
“Naziv GSe u budućnosti neće samo označavati dinamične automobile koji jamče zabavnu vožnju, već će postati kratica od ‘Grand Sport electric’ u skladu s našim ambicioznim planovima da postanemo isključivo električni brand”, izjavio je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.
Osim sportskog izgleda temeljenog na Opelovom nagrađivanom dizajnu, buduće kupce vozila s oznakom GSe dočekat će svojstva šasije koja osiguravaju zabavu i dinamičnu vožnju.
Opel je nedavno predstavio Mantu GSe, savremenu verziju legendarnog automobila Manta iz 1970. Opel Manta GSe također odaje počast prekrasnoj Manti A koja je nedavno poslužila kao nadahnuće za dizajn novog lica branda, pod nazivom Opel Vizor, koji organski integrira prednju rešetku, sistem rasvjete i amblem branda Blitz u jedan i jedinstven modul.
Manta GSe također slijedi Opelov put do elektrifikacije kao i druga osobna i laka privredna vozila iz portfelja branda, piše Autonet.hr. Svaki Opelov model bit će elektrificiran do 2024., a kupci već danas mogu birati među 12 elektrificiranih modela: od plug-in hibrida kao što su Grandland i Astra do potpuno električnih vozila s baterijom, od malog automobila Corsa-e do Zafira-e Life, te od furgona Combo-e Cargo do privrednog vozila Movano-e.