Otvorena on-line registracija za 11. Sarajevo Business Forum

0
437
11. Sarajevo Business Forum održat će se od 20. do 22. aprila u Sarajevu

Registracija učesnika iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta zainteresiranih za učešće na 11. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2020, koja će od 20. do 22. aprila biti održana u Sarajevu, zvanično je otvorena putem zvanične web stranice https://sarajevobusinessforum.com/en/registration.
Inovativna on-line platforma korisnicima omogućava registraciju za učešće i prisustvo sadržajima Sarajevo Business Foruma, prijavu poslovnih projekata za investitore, te poslovno uvezivanje sa učesnicima iz zemlje i inostranstva putem jedinstvene aplikacije za mobilne telefone. Navedena platforma daje priliku svima da nominuju kompanije i pojedince za posebna priznanja i nagrade Sarajevo Business Bridge Awards, koje se već tradicionalno uručuju u Parlamentu Bosne i Hercegovine prvi dan Foruma.
Fokus ovogodišnjeg SBF-a je pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblastima energije, obrazovanja, informacionih tehnologija, poljoprivrede i proizvodnje hrane, te turizma. Jedan od osnovnih ciljeva SBF-a je predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta i njihovo uvezivanje za investitorima i partnerima iz inostranstva.
Organizator investicijske konferencije Sarajevo Business Forum, koja se već jedanaestu godinu zaredom održava u glavnom gradu BiH, jeste Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB), a koja se i ove godine organizuje pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.
Prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 2.000 osoba, održano je više od 450 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine SBF je ugostio preko 10.000 učesnika iz više od 50 država.