Otvorene nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju

0
1374
Nominacije su otvorene do 20.2.2019., a ceremonija proglašenja pobjednika bit će održana u martu

Stanovnici Bosne i Hercegovine i ove godine imaju priliku javno zahvaliti pojedincima i kompanijama koji pomažu i brinu o dugoročnom napretku društva nominirajući ih za nagradu DOBRO.
Nagrada se dodjeljuje u tri glavne kategorije: Nagrada za korporativnu filantropiju i Nagrada za korporativno volontiranje (za male, srednje i velike kompanije) te Nagrada za individualnu filantropiju (u kategoriji od 17 do 35 godina starosti i iznad 35).
Nominirati mogu svi građani i građanke, nevladine organizacije, javne institucije, marketinške agencije, domaće i strane javne i privatne kompanije putem linka: http://bit.ly/2ASxbin. Samonominacija nije dopuštena. Proces nominacije traje manje od pet minuta, a može se nominovati jedna ili više kompanija i/ili osoba.
Ovogodišnja nagrada, kao i prethodne, želi predstaviti javnosti jedan krug dobrote i to sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja. Vjerujemo da na taj način solidarni građani i građanke i odgovorni privredni subjekti dobijaju priznanje za svoj doprinos i postavljaju standarde kojima bi svi trebali da teže.
DOBRO za filantropiju se organizira u sklopu EU projekta SIGN Up for Impact koji provodi regionalna mreža SIGN, a financiraju Evropska unija i Balkanski fond za demokraciju. Projekt se realizira u pet zemalja regije Zapadnog Balkana od strane Trag fondacije (Srbija), Fonda za aktivno građanstvo (Crna Gora), Fondacije Mozaik (Bosna i Hercegovina), Foruma građanskih inicijativa (Kosovo), Udruženja HORUS (Makedonija) i Fondacije Catalyst Balkans (Srbija).
Nominacije su otvorene do 20.2.2019., a ceremonija proglašenja pobjednika bit će održana u trećem mjesecu.