Otvorene prijave za program Coca-Colina podrška mladima u BiH

Najpoznatiji program osnaživanja mladih Coca-Cole HBC u Bosni i Hercegovini u 2021. godini postaje virtualan

0
678
#NaučiPrimijeniKreni je moto Coca-Coline podrške mladima

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavlja sa realizacijom projekta Coca-Colina podrška mladima, a prva ovogodišnjaedukacija će biti organizovana 6. maja s temom ‘Započeti karijeru u velikom sistemu’.
Budući da su zdravlje i sigurnost predavača, saradnika i učesnika i dalje na prvom mjestu ovogodišnje radionice će biti organizovane u online formatu, putem Zoom platforme u okvirnom trajanju od 60 minuta.
Prijave za učešće su obavezne, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021
“Projekat Coca-Colina podrška mladima u BiH nacionalni je program kompanije Coca- Cola HBC, koji prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Početkom 2020. godine Coca-Cola HBC B otkazala je planirane radionice zbog brige za zdravlje i sigurnost, ali naučili smo živjeti, raditi i doprinositi zajednici u novim okolnostima. Stoga, pozivam sve mlade ljude u potrazi za novim znanjima i vještinama, ohrabrenjem i novim uvidima da se prijave na neku od 20 planiranih sesija, da nauče, primijene i krenu dalje”, rekla je Irina Ionescu, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, najavljujući novu, inoviranu sezonu Coca-Coline podrške mladima u BiH.
Radionice su prethodnih godina organizovane u više od 10 opština i gradova i cijele BiH, ali ove godine zbog pandemije ‘sele’ se u online svijet, čime se otvara mogućnost za mlade iz cijele zemlje, iz svih lokalnih zajednica da učestvuju.
Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi sticanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na ‘novu normalnost’, odnosno uslove pandemije. Budući da je aktuelnost i svrsishodnost tema jedan od najvažnijih kriterijuma pri planiranju programa, ovogodišnje teme radionica, između ostalih, su:
• Kako započeti karijeru u velikom sistemu
• Finansijska pismenost
• Otključavanje unutrašnje genijalnosti
• Preduzetnički mindset
• Skok u digitalno tržište rada
• Mentalno zdravlje
• Budi KUL-I-TI!
Tokom ovogodišnje Coca-Coline podrške mladima će biti organizovane posebne Q&A sesije sa nekim od najuspješnijih i najinspirativnijih bh. preduzetnika.
Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom…) kao i ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije.
Radionice Coca-Coline podrške mladima su besplatne za sve učesnike.