Ove evropske zemlje imaju najmlađe milijardere

0
354
Island ima najmlađe milijardere u Evropi, a njihova prosječna starost je 48,5 godina

Postizanje statusa milijardera je nesumnjivo rijedak podvig, a za one koji to postignu, posebno je impresivno učiniti to u mladosti. Koristeći najnovije podatke Forbesa, GetCash.com je utvrdio imena i godine milijardera iz 28 zemalja Evrope te izračunao koja zemlja (u prosjeku) ima najmlađe milijardere.
Prema tim podacima, Island ima najmlađe milijardere u Evropi, a njihova prosječna starost je 48,5 godina.
Danska je na drugoj poziciji. Prosječna starost danskog milijardera je 49,4 godine. Anna Kasprzak (32 godine) je najmlađa milijarderka u zemlji, dok su Kjeld Kirk Kristiansen (74 godine) i Niels Peter Louis-Hansen (74 godine) najstariji.
Na trećem mjestu je Norveška, jer je prosječna starost norveškog milijardera 52,3 godine.
Nasljednice holding kompanije Ferd AS, sestre Aleksandra (25 godina) i Katarina Andresen (27 godina) najmlađe su milijarderke u toj zemlji.

Prosječna starost milijardera u evropskim zemljama

Za kompletne rezultate kliknite na link ovdje.

Na začelju, odnosno na 28. mjestu je Monako, poznatom utočištu bogatih. Prosječna starost milijardera u Monaku je 79,6 godina. Braća i renomirani trgovci modernom umjetnošću, David (73 godine) i Ezra (75 godina) Nahmad su najstariji milijarderi u toj zemlji.

Gdje su najmlađi i najstariji milijarderi u Evropi?

“Mnogi od milijardera su uložili ogromnu količinu napornog rada kako bi svoje snove pretvorili u stvarnost. Ipak, neke nacije to postižu mnogo brže od drugih. Prosječna starost milijardera je znatno niža u nekim evropskim zemljama u odnosu na druge. Rezultati pokazuju da su skandinavske zemlje, poput Islanda, Danske i Norveške, u vrhu s najmlađim brojem milijardera u Evropi”, kazao je Bryce Danson iz GetCash.com komentirajući istraživanje.
GetCash.com navodi da u istraživanju nisu bile uključene neke evropske zemlje jer za njih nije bilo Forbesovih podataka, a to su: Albanija, Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Kazahstan, Latvija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, San Marino, Srbija i Slovenija.
U napomenama, GetCash.com dodaje da je 4. februara 2022. potvrdio trenutnu starost svakog milijardera. Podaci Forbesa objavljeni su sredinom 2021. godine, a neki su od tada možda napunili godinu dana.