Partner MKF donira i edukuje gračaničke srednjoškolce

0
779
Partner MKF donirala računarsku opremu gračaničkim srednjoškolcima

Nastavljajući tradicionalnu saradnju sa lokalnim zajednicama, Partner mikrokreditna fondacija (MKF) donirala je Mješovitoj srednjoj školi u Gračanici servere, koji će učenici koristiti za dodatne vježbe i unapređenje informatičkog znanja.
Predstavnici MKF Partner su osim doniranja računarske opreme učenicima održali i edukacijsku sesiju, na kojoj je objašnjena osnovna namjena serverske opreme, ugradnja i instalacija serverskih komponenti. Kako bi učenici mogli bolje razumjeti praktičnu upotrebu servera i njihovo mjesto u informacionom sistemu, prezentirana je i mrežna oprema (ruteri switch), koja se koristi u svim većim firmama za umrežavanje računara i udaljenih kancelarija.
U cilju poboljšanja uslova u odvijanju nastave, opremljenosti učionica i ambijenta u ovoj školi, želja MKF Partner je da donacija, koju čine tri server uređaja, bude dodatni motiv učenicima da se još više trude, rade i stvaraju. Velika potražnja za IT stručnjacima donosi nadu za ove mlade ljude, a Partner MKF ih želi podržati da naprave prve korake u pripremi za neko aktuelno IT zanimanje.
Svoju zahvalnost na doniranoj opremi i saradnji sa Partner MKF, izrazio je i direktor škole, Redžo Alihodžić.
“Uz pomoć Partner MKF, naša odjeljenja informatike su bogatija za tri uređaja. Drago nam je da su prepoznate potrebe naših učenika i nagrađene na ovaj način, jer će nova oprema poboljšati uslove izvođenja nastave”, istakao je direktor škole.
Partner mikrokreditna fondacija je prisutna na bh. tržištu 22. godine sa kreditnim linijama za poljoprivredu, stanovanje i poboljšanje uslova života, a ono što Partner čini trenutnim tržišnim liderom su aktivnosti usmjereni prema finansiranju energijske efikasnosti.