Peugeot dobio dvije nagrade Red Dot Product Design 2017

0
2986

Peugeot je primio nagradu Red Dot Product Design za dva inovativna rješenja, a dodjela nagrada upriličena je na gala svečanosti održanoj 3. jula u njemačkom Essenu.
Spoljašnje i unutrašnje dizajniranje novog SUV-a Peugeot 3008 nagrađeno je prvom nagradom. Također je nagrađen i Peugeotov novi odgovor na izazove urbane mobilnosti – trotinet s električnim motorom e-Kick kojeg su razvili zajedno s kompanijom MICRO.
Nagrade Red Dot Product Design Award predstavljaju važnu referencu u svijetu dizajniranja, a dodjeljuje ih žiri koji se sastoji od 39 stručnjaka.
Novi Peugeot 3008 i električni trotinet e-kick, koji se može puniti u prtljažniku ovog automobila, su pobjednička kombinacija. Žiri su impresionirali svojom inovativnošću, ergonomijom i kvalitetom izrade.
Novi SUV Peugeot 3008 je oduševio svojim stilom spoljašnosti, a isto tako i dizajnom unutrašnjosti. Peugeot i-cockpit® najnovije generacije donosi potpuno novo postavljeno vozačevo mjesto. Kompaktni volan, visoko ugrađen po mjeri podesiv prikazivač i ekran na dodir ispod kojeg su ugrađene klavirske dirke pobrinut će se za još intenzivnije doživljaje u vožnji. Od početka prodaje u Evropi je novi Peugeot 3008 naručilo već više od 150.000 kupaca. Čak 83% kupaca odlučilo se za nivo opreme Allure, GT Line i GT.
Sa trotinetom s električnim motorom e-Kick možete preći posljednje kilometre puta po gradu nakon što ste parkirali vozilo. Trotinet se zahvaljujući ‘vodiču’ koji olakšava njegovo višenamjensko korištenje može sklopiti u nekoliko sekundi. E-Kick se u Evropi prodaje od novembra 2016. Kupiti se može na svim prodajnim mjestima Peugeota, u određenim prodajnim mjestima MICRO i internet trgovinama Peugeot Lifestyle i MICRO.
Marka Peugeot je već četvrti put osvojila nagradu Red Dot Product Design Award. Naime, nagradu su prije novog Peugeota 3008 primili i Traveller (2016), 308 SW (2014) i RCZ (2010). To je ukupno već 37. nagrada za novi Peugeot 3008, koji je između ostalog osvojio i prestižni naziv Car of the Year 2017 (automobil 2017. godine). Za trotinet e-Kick je ovo tek prvo prestižno odlikovanje.
Novi Peugeot 3008 će od 3. jula biti izložen u muzeju Red Dot Design u Essnu (Njemačka), a trotinet e-Kick će sudjelovati na izložbi ‘Design on stage’ (dizajniranje na pozornici) koja će se tamo održati od 4. jula do 6. augusta.
U aprilu je 39 međunarodnih stručnjaka, dizajnera, arhitekata i predavača izabralo najbolje proizvode godine u izboru od 5.500 projekata iz 54 država. Nagrada Red Dot Product Design (dizajn proizvoda) je međunarodna nagrada koja se dodjeljuje svake godine od 1955.