Peugeot u Ženevi, uz monumentalnog Lava, premijerno predstavlja tri noviteta

0
1029
Peugeot izlaže brojne novitete na 88. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi

Peugeot će 6. marta na 88. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi predstaviti tri svjetske premijere.
Uz skulputuru (dugu 12,5 m i visoku 4,8 m) monumentalnog Lava, Peugeotovog logotipa, dizajniranu u studiju Peugeot Design Lab, a koja utjelovljuje ponos cjelokupne marke Peugeotu čast 160. godišnjice njenog postojanja, premijerno će biti predstavljeni novi Peugeot 508 i Peugeot Rifter te izložbeni model Peugeot Rifter 4X4 Concept.
Novi Peugeot 508 je limuzina sa petoro vrata koja obećava intenzivne osjećaje u vožnji i u svom automobilskom segmentu zastupa ambicije marke Peugeot (više možete pročitati ovdje), a novi Peugeot Rifter, izuzetno je izdržljiv i elegantan (više pročitajte ovdje).
Izložbeni model Peugeot Rifter 4×4 Concept opremljen jepogonom na sva četiri točka kojeg je dizajnirala kompanija Dangel, s posebnim gumama i 80 mm višim podvozjem, tako da uspješno savlađuje sve terene. Šator Overland, koji se otvara iznad krova, omogućava produžavanje istraživanja još mnogo sati nakon zalaska sunca.
Električni gorski bicikl Peugeot eM02 FS Powertube ima bateriju integriranu u okvir točka. Dostupan je u kombinaciji s vozilom Peugeot Rifter 4X4. Bicikl, koji predstavlja obilježjesljedeće generacije Peugeotovih e-bicikla, dizajniran je u dizajnerskom studiju Peugeot Design Lab.
Peugeotov izložbeni prostor odjeven je u novi izgled sa još pročišćenijim i kultnim linijama, te je adekvatan za pomenute tri svjetske premijere. Svijetle zidove dodatno naglašavaju vizualni i svjetlosni dodaci.Plave LED diode i logotip s osvijetljenom pozadinom na stropu pobrinut će se da izložbeni prostor bude uočljiv već iz daljine.
Posjetiocima je na 1.320 kvadratnih metara površine na raspolaganju pet različitih oblasti i lounge salon.
Dizajnerski studio Peugeot Design Lab će izložiti Sea Drive Concept, koji je Peugeot razvio za Beneteau na području nautike, kao i električni trotinet e-Kick dizajniran zajedno s firmom Micro i sklopivi električni bicikl Peugeot eF02. Oni su jako pogodni za prevoz po gradu nakon parkiranja vozila.
Bit će prezentirana i Peugeotova tehnologija za 8-stepeni automatski mjenjač EAT8, benzinske motore PureTech 225 KS i dizelske motore BlueHDi 130 KS i najnoviji sistemi za pomoć u vožnji.
Peugeot Sport će na izložbenom prostoru predstaviti trkaći automobil 208 WRX za sezonu 2018, model 308 TCR, a također i vozila 208 i 308 GTi by Peugeot Sport u plavoj i crnoj boji s kontrastnim prijelazom.
Peugeot Metropolis, skuter na tri točka bit će predstavljen u plavoj boji Emerald Crystal.
Peugeot Scooters ove godine slavi 120 godina postojanja i tehnoloških inovacija. To je najstarija marka motoriziranih dvotočkaša na svijetu. U svom repertoaru ima legendarne modele, kao na primjer Peugeot 103 odnosno prvi model skutera S55, a ujedno postavlja temelje za mobilnost budućnosti. O tome svjedoči Peugeot 2.0, prvi električni i potpuno povezivi skuter koji je bio predstavljen 20 godina nakon prvog električnog skutera Peugeot Scoot’elec.