Počela izgradnja 20 stanova za socijalno ugrožene porodice u Odžaku

0
149
Ministar Ramić u Odžaku na svečanosti polaganja kamen-temeljca za izgradnju stanova za socijalno ugrožene

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramić prisustvovao je danas u Odžaku svečanosti polaganja kamen-temeljca za izgradnju objekta sa 20 stambenih jedinica namijenjenih socijalno ugroženim porodicama.
Riječ je o objektu koji se gradi u okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini.
Na području Posavskog kantona planirana je izgradnja tri višestambena objekta sa ukupno 54 stana u općinama Domaljevac-Šamac, Orašje i Odžak, u vrijednosti preko 2,6 miliona KM.
“Realiziramo jedan od najznačajnijih projekata za BiH u provedbi Aneksa 7. Evropska unija s donatorima izdvojila je značajna sredstva za ovu namjenu. U nekim općinama i gradovima smo predali objekte na korištenje. Ovdje u Odžaku započinjemo izgradnju jednog funkcionalnog objekta. Završetkom objekata mijenjamo izgled mjesta jer poklanjamo lokalnim zajednicama najkvalitetnije stambene zgrade koje su namijenjene najugroženijim porodicama koje nemaju krov nad glavom”, istakao je ministar Ramić.
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta na području FBiH, a doprinos lokalne zajednice je važna za ovaj projekt.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su i predstavnik Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavskog kantona i načelnica općine Odžak Nada Ćulap, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here