Počinje treća sezona TV takmičenja SBF Start-up Challenge

0
349
Rok za prijavu za prvi krug takmičenja je 10. oktobar 2020. godine

Nakon vrlo uspješne dvije sezone takmičenja Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Televizija Hayat pozivaju mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, starosti do 35 godina, da se prijave za novu, treću sezonu TV takmičenja u predstavljanju poslovnih ideja ‘SBF Start-up Challenge’.
Poslovni plan koji se prijavljuje za SBF Start-up Challenge može biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2019. ili 2020. godine. Takmičenje timova i predstavljanje poslovnih ideja, odnosno poslovnih planova, izvodi se pred publikom i žirijem i bit će emitovano na Hayat TV-u.
“Svi učesnici će imati priliku da svoje poslovne ideje i projekte predstave i na međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF)”, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo koji je i autor ovog projekta.
Naglašava da je svrha projekta podizanje svijesti o značaju poduzetništva, te motivisanje mladih ljudi u BiH da se uključe u poduzetničke aktivnosti.
Rok za prijavu za prvi krug takmičenja je 10. oktobar 2020. godine. Prijave je potrebno poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com. Obrazac za prijavu može se preuzeti na web stranicama sarajevobusinessforum.com, bbi.ba i hayat.ba.
Organizatori su obezbjedili bogat nagradni fond prilagođen pobjedničkom poslovnom planu. U proteklim sezonama nagradni fond je iznosi 40.000 KM po emisiji, za pobjednike u prvoj sezoni, dok je ovaj fond bio 150.000 KM za pobjedničke timove u drugoj sezoni.