Podrška Raiffeisen banke udruženju ‘Radosti druženja’ iz Bihaća

0
305
Donacija Raiffeisen banke povodom Kurban bajrama

Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Udruženju ‘Radosti druženja’ roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama Unsko-sanskog kantona. Aktivnosti ovog udruženja koje djeluje od 2000. godine su usmjerene na osposobljavanje djece za školu, te mladih za samostalan rad u zajednici.
“Kao odgovoran bankar pored naših redovnih poslovnih aktivnosti realizujemo i brojne inicijative usmjerene na doprinos društvenoj zajednici u kojoj poslujemo. Naš uspjeh dijelimo s onima kojima je to najpotrebnije, a to posebno dolazi do izražaja u vrijeme praznika kada su dijeljenje i zajedništvo izuzetno važni. Nadamo se da će uz ovu donaciju praznično veselje u Udruženju „Radosti druženja“ biti veće, ali i da će uslovi za njegov svakodnevni rad biti unaprijeđeni”, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke izrazivši zahvalnosti klijentima koji prepoznaju značaj aktivnosti i podržavaju ih svojom lojalnošću.
“Imajući u vidu da se nalazimo u složenoj situaciji uzrokovanom pandemijom COVID-19, koja je pred sve nas postavila brojne izazove, vjerujemo da je ovakakv vid podrške dobrodošao”, dodao je Stewart.
Raiffeisen banka je još 2012. godine uspostavila praksu prema kojoj umjesto kupovine i slanja čestitki uručuje donacije organizacijama čije su aktivnosti usmjerene na rad sa djecom i osobe s posebnim potrebama. Do sada je u okviru ovog projekta donirano više od 255.000 KM. Ujedno, na ovaj način Banka doprinosi i zaštiti okoliša budući da umjesto papirnih šalje elektronske čestitke.