Poduzetnik Luka Rajić i ove godine posjetio rodni grad Konjic

0
2149
Prilikom posjete Rajić je obišao Centar za hemodijalizu Opštine Konjic kojem donira novčana sredstva

Poznati poduzetnik iz Švicarske, Luka Rajić i ove je godine posjetio svoj rodni grad Konjic, te je tom prilikom obišao Muzički centar Rezonanca kojem je prije četiri godine, svojom vrijednom donacijom, osigurao nabavku muzičkih instrumenata, te Centar za hemodijalizu Opštine Konjic, kojem je posljednjih nekoliko godina donirao značajna sredstva i time pomogao otvaranju Centra i nabavci potrebne medicinske opreme.
Rajić je protekle subote obišao MC Rezonanca, gdje se uoči velikog koncerta ovog muzičkog centra, družio sa učenicima Muzičke škole i zajedno sa načelnikom Konjica Emirom Bubalom, dodijelio diplome svim polaznicima Muzičke škole.
“Veliko mi zadovoljstvo što imam mogućnost podržavati ovako bitan projekat koji je krenuo sa radom prije tačno četiri godine. Moram priznati da je napredak sve veći iz godine u godinu. Akademija se razvija u jako dobrom smjeru i ponosan sam što smo realizacijom ovog projekta napravili izuzetno dobru stvar. Zasigurno je da ću i ubuduće nastaviti pomagati radu Muzičkog centra Rezonanca“, izjavio je Luka Rajić.
Načelnik Konjica Emir Bubalo zahvalio je Rajiću na sudjelovanju u ovom projektu, kao i svim ostalim projektima koji su od značajne važnosti za grad. Direktorica MC Rezonanca Biljana Handžo nije krila zadovoljstvo napretkom Muzičkog centra i tom prilikom uručila je Rajiću poklon zahvalnosti što sve ove godine podržava i pomaže radu ovog značajnog projekta.
Tokom svog boravka u Konjicu, Rajić je zajedno sa načelnikom Bubalom posjetio i Centar za hemodijalizu Općine Konjic čiji rad pomaže već dugi niz godina. Tom prilikom sastao se sa direktoricom Opšte bolnice Konjic Suzanom Sokolović-Begić koja se Rajiću zahvalila što pomaže rad bolnice već dugi niz godina. Napomenula je da je upravo njegovim donacijama omogućeno pokretanje i otvaranje Centra za hemodijalizu, ali i sva potrebna oprema za rad.
“Veoma sam sretan što sam pomogao da se pokrene ovako bitan projekat. Budući da je zdravlje na prvom mjestu, drago mi je što sada stanovnici Konjica i okolnih mjesta imaju mogućnost za savremenu zdravstvenu uslugu koja zadovoljava sve potrebe. Od velike je važnosti i činjenica što sada i pacijenti iz okolice Sarajeva i Mostara dolaze upravo ovdje na liječenje“, rekao je Rajić.
Svoj boravak u Konjicu, Rajić je iskoristio i da se sastane sa načelnikom Bubalom gdje su u njegovom uredu razgovarali o svim temama u vezi života u Konjicu i projekata u gradu.
Luka Rajić već zadnjih 18 godina donira značajna sredstva za razne projekte u opštini Konjic (od donacija bolnicama i vjerskim objektima, pa sve do muzičkog centra) kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove opštine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here