Pogledajte koji mobiteli najviše, a koji najmanje zrače svoje korisnike

0
2470
Prvo mjesto na listi mobitela koji najviše zrače pripalo je Xiaomijevom Mi A1 modelu

Njemački Savezni ured za zaštitu od zračenja objavio je popis mobitela koji najviše i koji najmanje zrače svoje korisnike.
Na svakom popisu izdvojeno je 16 mobitela koji su poredani po jačini zračenja. Najnepovoljnije, prvo mjesto na listi mobitela koji najviše zrače pripalo je Xiaomijevom Mi A1 modelu za kojeg se navodi zračenje od 1,75 W/kg. Na drugom mjestu je OnePlus 5T sa 1,68 W/kg, a na trećem ponovno Xiaomijev mobitel, ali ovog puta Mi Max 3 s 1,58 W/kg.
Prvi mobitel koji nije utemeljen na Android platformi, a nalazi se na ovom popisu je iPhone, tačnije iPhone 7. Budući da je za njega izmjereno zračenje od 1,38 W/kg pripalo mu je 9. mjesto na listi. Naredni iPhone na popisu je iPhone 8 koji se nalazi na 14. mjestu, a kojem je izmjereno zračenje od 1,32 W/kg.
Što se Googlea tiče njegovi mobiteli su zauzeli 7. (Pixel 3 XL, 1,39 W/kg) i 12. mjesto (Pixel 3, 1,33 W/kg).

Samsung Galaxy Note8 i ZTE Axon Lite najmanje zrače – samo 0,17 W/kg

Na popisu mobitela koji najmanje zrače na prvom mjestu je Samsungov Galaxy Note8 kojemu je izmjereno zračenje od tek 0,17 W/kg. Istu količinu zračenja ima i ZTE Axon Lite koji se nalazi na drugom mjestu, a na trećem mjestu je LG G7 kojemu je izmjereno zračenje od 0,24 W/kg.
Ako se malo bolje promotre popisi vidljivo je kako na popisu mobitela koji najviše zrače nema Samsungovih uređaja, dok je na popisu onih kojih najmanje zrače situacija obrnuta – polovina njih je Samsungova (8), piše Bug.hr. Na istom popisu nalaze se i tri ZTE, dva LG, jedan HTC i dva Motorola mobitela, dok je Huawei izgleda potpuno ignoriran u ovom istraživanju.