Policajcima u KS povećani dodaci na plaću za 10 posto

0
325
Potpisan Kolektivni ugovor sa Sindikatom policije Kantona Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i predsjednik Sindikata policije KS Sadik Ećo potpisali su danas Kolektivni ugovor kojim se poboljšava materijalni status policijskih službenika.
Kako je istaknuto, najveća povećanja primanja po novom ugovoru imat će pripadnici specijalne i kriminalističke policije, što je samo jedan od koraka za podizanja standarda naših policajaca, s obzirom na to da će Ministarstvo u ovoj godini izdvojiti sredstva za dodatno opremanje Uprave policije kroz nabavku neophodne opreme.
Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica rekao je da je današnje potpisivanje samo jedan od koraka za podizanje standarda policije. U skladu s novim ugovorom, povećavaju se dodaci na platu svim policajcima u KS za 10 posto.
“Posebno smo vrednovali naše specijalce i pripadnike kriminalističke policije”, rekao je ministar Katica.
“Materijalni položaj policijskih službenika ovim se poboljšava, a u toku godine nabavit će se i dodatna oprema koja trenutno nedostaje nama policajcima”, rekao je predsjednik Sindikata policije Sadik Ećo.
Policijski komesar Nusret Selimović kazao je da je ovo značajan iskorak u pravcu održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području Kantona Sarajevo. Dodao je da će nabavka specijalizirane, zaštitne opreme doprinijeti efikasnijem radu policije.