Policija Dubaia će patrolirati i letjelicama Hoverbike S3

0
1502
Prvi kupac ruske Hoverbike letjelice je policija Dubaia

Ruska kompanija Hoversurf je prije par godina prikazala prototip svog letećeg motocikla/drona koji u najmanju ruku djeluje opasno za korisnika i sve oko njega, ali razvoj je dovršen i došlo je vrijeme i za serijsku proizvodnju.
Prvi kupac Hoverbike letjelice je policija Dubaia, koja je počela s obukom svojih policajaca-pilota što se može vidjeti i na priloženom videu.
Kompanija Hoversurf već je počela da prima prednarudžbe za ovu letjelicu koja podsjeća na motocikl ili dron, čija cijena iznosi 150.000 dolara. Isporuke bi trebale krenuti tokom 2019. godine, a onima koji uplate akontaciju (10.000 dolara), Hoverbike stiže za dva do šest mjeseci.
Zanimljivo je kako su proizvođači odlučili malo podesiti karakteristike modela S3 čime su uspjeli Hoverbike u SAD klasificirati kao ultralaku letjelicu. Kako bi udovoljili pravilima Federalne agencije za avijaciju (FAA), masa je smanjena na 114 kg, a brzina ograničena na 96 km/h. Sada kada ima FAA licencu za ultralaku letjelicu Hoverbike će korisnici u SAD moći koristiti bez pilotske dozvole što će nesumnjivo privući potencijalne kupce, piše Bug.hr.
S jednim punjenjem baterija Hoverbike može letjeti 10 do 25 minuta s time da postoji opcija gdje se letjelicom upravlja iz daljine, kao dronom bez pilota, pa tada autonomija raste na 45 minuta s jednim punjenjem.