Porsche BH opredijeljen za očuvanje prirode

0
554
Kompanija Porsche BH, kao članica Porsche Holdinga, provodi grupnu politiku GRP 17

Svjedoci smo klimatskih promjena i utjecaja čovjeka i industrije na svakodnevno pogoršanje uvjeta za život na planeti zemlji. S tim u vezi Porsche Holding kao jedan od najvećih trgovaca automobilima u svijetu u okviru svojih mogućnosti doprinosi zaštiti klime i čovjekovog životnog prostora tako što u portfelju proizvoda i servisa sve više ide u smjeru smanjenja CO2, te poduzima aktivnosti kojima se u radnoj svakodnevnici rasterećuje okoliš.
Bazirano na Pariški sporazum o klimatskim promjenama, uprava Porsche Holdinga je kroz inicijativu TOGETHER Strategy 25+ postavila ciljeve čijoj implementaciji su članice Porsche Holdinga u prošloj godini pristupile kroz GRP 17.
Grupna politika GRP 17 ECMS (Environmental Compliance Management Sistem) je oblast koja uređuje zaštitu okoliša kroz brigu i način upravljanja utroškom energenata i upravljanja opasnim materijama sa ciljem smanjenja štetnih uticaja na okoliš.
Praćenje utroška energije podrazumijeva utrošak fosilnih goriva za grijanje i električnu energiju nastalu sagorijevanjem fosilnih goriva. Za navedena praćenja kao krajnju informaciju dobije se CO2 otisak kao krajnji efekat uticaja na okoliš.
U dolazećem periodu u okviru Porsche kompanija, osim praćenja utroška energenata, pratit će se i upravljanje ostalim ekološki opasnim materijama koje se javljaju kao nus proizvod radnih procesa. Krajnji cilj je smanjiti kontaminaciju zemljišta vode i zraka, te svakodnevnim odgovornim ponašanjem smanjiti mogućnost onečišćenja okoline. U fokusu praćenja bit će sve one materije, materijali i tvari koji mogu potencijalno izvršiti kontaminaciju zemljišta, vode i zraka.
Kompanija Porsche BH, kao članica Porsche Holdinga, već uveliko provodi grupnu politiku GRP 17 i educira uposlenike da odgovorno upravljaju otpadnim materijalima i potrošačima energenata, te da optimalno koriste rasvjetna tijela kako bi dali svoj doprinos očuvanju prirode.