Postprodaja Prosche BH: Produženje garantnog roka za originalne dijelove

0
938
Šema produžetka garantnog roka za originalne dijelove

Nakon što je VW AG koncern, zbog pandemije virusa Covid-9, napravio ustupak i produžio garantni rok za vozila kojima je garancija na novo vozilo isticala u periodu pandemije, napravljen je još jedan ustupak prema krajnjim kupcima, saopćeno je iz Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.
“Sve garancije za ugrađene originalne dijelove u ovlaštenim servisima VW koncerna (Volkswagen putnički i privredni program, Audi, Škoda i Seat) koje su isticale u periodu mart-maj 2020., produžuju se za tri mjeseca“, rekao je Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche BiH.
Iz ove kompanije navode da se ovo produženje garancije odnosi samo na one originalne dijelove koji su ugrađivani u njihovim ovlaštenim servisima.
“I ove su mjere, kao i one za produženje garantnog roka novih vozila s obzirom na okolnosti pandemije Covid-19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obaveze za budućnost. Kupcima je za dodatna pitanja dostupna naša služba brige o kupcu (e-mail: briga_o_kupcu@porschebh.ba) koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja i nedoumice kupaca“, dodaje Kozadra.