Taigo, prvi SUV coupé marke Volkswagen stigao u BiH

0
428
Taigo dijeli platformu s Polom i T-Crossom, ali je veći i atraktivniji od njih

Novi Taigo, prvi SUV coupé marke Volkswagen stigao je na tržište Bosne i Hercegovine. Ciljna skupina za ovaj novi SUV će prvenstveno biti mladi kupci ali i oni s mladenačkim duhom, koji obraćaju pažnju na muziku, trendove i dizajn, rečeno je juče na promociji u Sarajevu.
“Vođeni time umjesto klasične promocije za BiH tržište, odlučili smo se da u saradnji sa Red Bull-om, podržimo projekatRed BullSymphonic u kojem su kreativne snage udružila neka od najpoznatijih imena bh. hip hop scene i Sarajevska filharmonija, i na taj način predstavimo ovaj model nesvakidašnjeg karaktera te pružimo spektakularno automobilsko ali i muzičko iskustvo“, izjavio je Dino Bratović, Volkswagen PKW Brand manager.
Novi oblik karoserije donosi u takozvani segment A,0 kako novi stil tako i popriličnu količinu emocija i individualnost. Ističe se crossover stilom, povišenim položajem sjedenja, velikom praktičnošću te kvalitetnim karakteristikama opreme.
Taigo dijeli platformu s Polom i T-Crossom, ali je veći i atraktivniji od njih. Fokus modela Taigo se bazira na dizajnu, individualnosti i emocijama smještenim u gotovo 4,26 metara dugačku karoseriju te postavlja nova tehnološka mjerila u svojoj klasi vozila.