Potvrđeno: Vlada FBiH kupuje zgradu Energoinvesta za 54 miliona KM

0
2600
Kupovina zgrade Energoinvesta za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu

Federalna vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije BiH u Sarajevu.
Prema utvrđenom tekstu i kriterijima javnog poziva za kupovinu zgrade kojom će biti osiguran trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu, nakon provedenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač odabran je Energoinvest d.d. Sarajevo. Ovaj ponuđač je dostavio ponudu za kupovinu poslovnog prostora u objektu B zgrade Energoinvesta, u ulici Hamdije Čemerlića 2 u Sarajevu. Ukupna površina ovog poslovnog prostora, koja je predmet prodaje, iznosi 24.599,65 m² i sastoji se od 21 etažne jedinice, a cijena je 54 miliona KM.
Ponuda Energoinvesta, jedina je pristigla na javni poziv i ocijenjena je kao formalno-pravno valjana i uz nju su dostavljeni svi propisom traženi dokumenti.
U skladu sa ovom odlukom, Vlada je zadužila Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH da, za sljedeću sjednicu, pripremi Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje Ugovora o kupoprodaji zgrade za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu.