Povjerenje klijenata osnažilo profitabilnost Raiffeisen banke u BiH

0
975
Karlheinz Dobnigg prezentirao uspješne poslovne rezultate Raiffeisen banke BiH u 2018. godini

Raiffeisen banka u Bosni i Hercegovini je stabilna banka sa dobrim poslovnim učinkom i ostvarenim rastom dobiti, istakao je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg, prezentujući rezultate poslovanja u 2018. godini tokom današnjeg druženja sa predstavnicima medija.
Dobnigg je istakao da Banka nastavlja aktivno doprinostiti bh. ekonomiji te da će Raiffeisen ostati posvećen ovom tržištu.
“Visoka profitabilnost rezultat je jačanja odnosa s našim klijentima. Krediti su na kraju 2018. iznosili 2,4 milijarde KM, dok su povećanjem depozita za 238 miliona KM, odnosno 6,8 posto u odnosu na godinu ranije, klijenti još jednom pokazali svoje povjerenje u Raiffeisen banku”, rekao je Dobnigg te istakao da je dobit Raiffeisen banke u 2018. iznosila 84,5 miliona KM i porasla je za 16,3 posto u odnosu na godinu ranije.
Raiffeisen banka u BiH je, istaknuto je, tokom 2018. godine pažljivo koristila mogućnosti digitalizacije i nastojala da kroz inovativne usluge klijentima olakša svakodnevno bankarsko poslovanje. Da su očekivanja klijenata u vrijeme ubrzanog tehnološkog razvoja uspješno ispunjena potvrđuje i nagrada za ‘Najbolju digitalnu banku u BiH’ koju je Raiffeisenu dodijelio magazin Global Finance. Ipak, dodao je Dobnigg, banka nije zanemarila ni tradicionalne kanale poslovanja te je na kraju prošle godine brojala 99 poslovnica u BiH.
Banka je svoj ekonomski uspjeh kombinovala i sa društveno odgovornim aktivnostima te je tokom prošle godine podržala više od 100 projekata, a doprinos su dali i njeni uposlenici sojim volonterskim aktivnostima, rekao je Dobnigg te dodao da će i u narednom periodu u fokusu poslovnih aktivnosti Banke biti klijenti i nastojanje da im pruže usluge koje očekuju uz olakšano poslovanje.