Predsjednik EBRD-a prošetao starim dijelom Sarajeva

0
719
Zvizdić sa predsjednikom EBRD-a u šetnji starim dijelom Sarajeva

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prošetao je danas starim dijelom Sarajeva sa predsjednikom EBRD-a Suma Chakrabartijem, njegovom suprugom i gostima iz Evropske banke za obnovu i razvoj. Tom prilikom posjetili su Galeriju 11/07/95 i Bošnjački institut.

Chakrabarti i njegova supruga sa gostima iz EBRD-a posjetili su i Galeriju

Podsjetimo, glavni grad BiH u protekla tri dana bio je domaćin jednog od najznačajnijih događaja u posljednje dvije decenije – Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj.
Tom prilikom, istaknuto je da je ekonomska integracija zemalja Zapadnog Balkana ključna za reforme koje mogu donijeti održiv rast regiona.
Svoje strateške industrije, BiH je potencijalnim investitorima predstavila na Sesiji o potencijalima za investiranje u BiH, pod nazivom ‘Investirajte u BiH – Investirajte u profitabilne projekte’, na kojoj su svim prisutnima predstavljeni potencijali naše zemlje, ali i benefiti investiranja u BiH.
Održan je i niz sastanaka, panela, foruma i drugih pratećih događaja, koji su pokrili mnogobrojne teme, od malih i srednjih preduzeća, te načina prevazilaženja izazova s kojima se susreću, preko strategija za implementiranje novih tehnologija s ciljem povećanja profitabilnosti kompanija, do interaktivnih panela sa poznatim svjetskim imenima.