Poziv za mlade s idejama da se prijave na SBF Start-up Challenge

Počinje druga sezona TV takmičenja uz nagradni fond veći od 150 hiljada KM

0
540
BBI banka kroz projekat SBF start–up Challenge želi ohrabriti mlade da promovišu poslovne ideje (Foto: Arhiv)

Nakon uspješne prve sezone takmičenja Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, Bosna Bank International (BBI) Sarajevo i TV Hayat u suradnji sa partnerima pozivaju mlade iz Bosne i Hercegovine, starosti do 35 godina, da svoje poslovne ideje i projekte prijave za novu sezonu TV takmičenja.
“Kroz projekat SBF start–up Challenge mi u BBI želimo ohrabriti mlade da se natječu u znanju, popularizirati poduzetništvo i promovisati pozitivne vrijednosti. Krajem septembra smo realizovali svjetsko takmičenje Transformers Roadshow, projekat organiziran u partnerstvu s Islamskom razvojnom bankom (IsDB), koji je također dio naših napora za promociju i nagrađivanje inovacija i poduzetništva mladih u ovoj zemlji i sada nastavljamo dalje podržavati mlade”, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i idejni tvorac takmičenja SBF Start-up Challenge.
Iz BBI su dodali da ovim projektom žele potaknuti mlade da razmišljaju kako da postanu poslodavci, kako da unovče svoje znanje na tržištu kroz vlastite poduzetničke poduhvate, odnosno kako da pokrenu i uspješno vode vlastiti biznis.
Poslovna ideja, projekat ili plan koji se prijavljuju za SBF Start-up Challenge može biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2018. i 2019. godine. Takmičenje timova i predstavljanje poslovnih ideja, odnosno poslovnih planova, izvodi se pred publikom i stručnim žirijem, a bit će emitovano u programu televizije Hayat.
“Nakon vrlo uspješne prve sezone projekta SBF Start-up Challenge-a, uspješno realiziranih poslovnih ideja mladih ljudi, radujemo se novoj sezoni, očekujemo veliki broj prijava, a tim okupljen oko ovog projekta, uz potencijal koji pokazuju mladi, je garant da će ideje biti pretvorene u uspješne biznise”, kazao je Elvir Švrakić, direktor Hayat TV.
Organizatori su obezbjedili vrijedan nagradni fond prilagođen pobjedničkom poslovnom planu – tako će svakom od pobjedničkih timova biti obezbjeđena novčana sredstva (10.000 KM), pristup sredstvima povoljnog finansiranja (do 50.000 KM), reklamni prostor u programima Hayat TV (u vrijednosti 10.000 KM) i RSG Media Group (vrijednosti 3.000 KM)), članstvo u BBI VIP Business Clubu koji djeluje pri BBI banci. Svi kvalifikovani timovi će imati priliku da svoje poslovne ideje predstave domaćim i inostranim investirorima na 11. Sarajevo Business Forumu 2020.
Obrazac za prijavu dostupan je na web-stranicama https://bbi.ba, https://sarajevobusinessforum.com i https://hayat.ba. Prijave je potrebno poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, a rok za prijavu ideja i projekata za prvu emisiju je 18. oktobar 2019. godine.