PR agencija iz Beča pokreće marketing portal za influensere

Liquid 4 povezuje influensere i kompanije iz Njemačke, Austrije i Švicarske, te CEE/SEE regije

0
400
PR agencija Chapter 4 razvila je marketing platformu za influensere sa ekonomskim prednostima

U saradnji sa NXT Frontier, PR agencija Chapter 4 razvila je marketing platformu za influensere sa ekonomskim prednostima, prateći najnovije trendove u industriji. Na www.liquid4.social, kompanije mogu planirati i implementirati svoju kampanju sa influenserima na jednostavan i brz način, a dostupno je za Austriju, zemlje njemačkog govornog područja i region CEE/SEE.
Platforma pruža sve potrebne komponente za uspješnu influensersku kampanju: od kontakata i medijskih podataka o pojedinačnim influenserima na različitim kanalima do zakonski usklađenih procesa vezanih za ugovore i automatizirane naplate. U toku trajanja kampanje, kao i na njenom kraju, kampanja se može prilagoditi i naknadno evaluirati.
Također, kao pomoć dostupni su i predlošci s pojedinačnim uzorcima koji se mogu prilagođavati. U devet jednostavnih koraka – od registracije do aktivacije – korisnici imaju vodič kroz svoju kampanju. Ukoliko je potrebno, Chapter 4 je dostupan za savjetovanje korisnika o platformi.
Jedinstvena karakteristika nove platforme je njena prekogranična primjenjivost. Ova platforma nije ograničena samo na Austriju – Liquid 4 se može koristiti i na međunarodnom nivou. Kao vodeća mreža PR agencija u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi sa deset regionalnih kancelarija na terenu, Chapter 4 tako pokreće prvi marketing portal za influensere za CEE/SEE regiju. Pored Austrije, među prvim zemljama koje su se već uključile u Liquid 4 su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Slovačka. Mreža zemalja će nastaviti da raste u narednim mjesecima.
Također, Liquid 4 imapristup mreži influensera visokog kalibra u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, kojoj se može pristupiti putem platforme. Za influensere, uključenje u Liquid 4 je besplatno.