Predstavljen Peugeot 508 PSE, plug-in hibrid sa 355 KS

Hibridni pogonski sklop 508 PSE kombinuje 1,6-litreni benzinski četvorocilindraš sa turbopunjačem od oko 200 KS i parom elektromotora - jedan sa 109 KS na prednjoj osovini i jedan sa 111 KS na stražnjoj strani

0
1055
Peugeot predstavio plug-in hibridni 508 PSE s pogonom na sva četiri točka

Peugeotova nova divizija Sport Engineered predstavila je 508 PSE, s pogonom na sva četiri točka, kao najmoćniji serijski automobil do sada. Ovo je prvi u nizu hibridnih modela koji se prodaje pod PSE oznakom (Peugeot Sport Engineered), a Peugeot je produkcijsku verziju ovog prototipa predstavio 2019. godine na Sajmu automobila u Ženevi.

Peugeot 508 PSE može postići brzinu od 100 km/h za samo 5,2 sekunde

Hibridni pogonski sklop 508 PSE kombinuje 1,6-litreni benzinski četvorocilindraš sa turbopunjačem od oko 200 konjskih snaga i parom elektromotora – jedan sa 109 KS na prednjoj osovini i jedan sa 111 KS na stražnjoj strani – čime se kombinovana snaga od 355 KS (520 Nm obrtnog momenta) isporučuju na sva četiri točka uz upareni osmostepeni automatski mjenjač.
Ta dodatna snaga omogućava da Peugeot 508 PSE može postići brzinu od 100 km/h za samo 5,2 sekunde i postići elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.
Njegova litijum-jonska baterija od 11,5 kWh – koja ne smanjuje prostor u kabini ili kapacitet prtljažnika – nudi domet (u elektric modu) od samo 42 km i može se potpuno napuniti za dva sata.
Osim Electric moda koji omogućava korištenje samo električne energije, novi 508 PSE može se voziti i modu – Hybrid, Comfort i Sport. Hybrid i Comfort mod kombinuje benzin i struju (prema potrebi) s tim da Comfort mod pruža više udobnosti, dok Sport mod isporučuje maksimalnih 355 KS. Način 4WD može se koristiti za maksimalnu vuču u skliskim uvjetima.

Unutrašnjost je poznata sa standardnog 508, s Peugeotovim i-Cockpitom

Osim što nudi poboljšane performanse, novi 508 PSE podešen je i za ‘povišeno zadovoljstvo u vožnji’ i poboljšanu okretnost. U tu svrhu ima promjenjive tromodne amortizere, Michelin Pilot Sport 4S performanse gume i 380 mm prednje kočione diskove sa četvero-klipnim čeljustima.
Peugeot 508 PSE ima zanimljive Kyptonite zelene detalje, 20-inčne felge od legura, nove branike i pragove. Potpis u obliku kandže Kryptonite na PSE oznaci, inspirisan dizajnom stražnjih svjetala legendarnog Peugeota 504 Coupé, primijenjen je na prednja krila, ploču stražnjeg stakla i volan.

508 PSE biće dostupan u bojama: Perla Nera crna, Perla biserno bijela i Selenium siva

Unutrašnjost je poznata sa standardnog 508, s Peugeotovim izgledom i-Cockpit koji donosi informativno-zabavni zaslon visoke rezolucije od 10 inča i kontrolne tipke u prepoznatljivom obliku ‘klavirskog ključa’. Dodaci su i jarko zeleni šav presvlaka i grafike po mjeri za digitalni zaslon i središnji zaslon. Sjedala su obložena mješavinom kože, mreže i alkantare, a standardno je ugrađen Focal premium audio sistem.
Tri boje će biti dostupne za 508 PSE: Perla Nera crna, Perla biserno bijela i Selenium siva boja.
Novi Peugeot 508 PSE stići će u prodajne salone u prvoj polovini 2021. godine. Cijene još uvijek nisu objavljene, ali je naznačeno da će se u prodaji naći i karavan verzija 508 PSE.