PREF će isplatiti osnivaču 5 miliona KM dividende

0
145
Ukupni prihodi PREF-a u 2021. iznose 13,2 miliona KM što je za 12% više nego 2020. godine

Skupština Penzijskog rezervnog fonda Republike Srpske (PREF) usvojila je godišnji izvještaj o poslovanju PREF-a. Donesena je odluka o isplati dividende osnivaču u iznosu od pet miliona KM.
Ovim je nastavljen trend podrške u vidu isplate dividende kao i prethodnih 11 godina u kojima je PREF ukupno isplatio više od 62 miliona KM dividende.
Prema revidiranim finansijskim izvještajima PREF-a, u 2021. godini je ostvarena neto dobit u iznosu od 10,42 miliona KM što je za 24% više nego u 2020. godini. Po drugi put je revizorska kuća Ernst & Young revidirala finansijske izvještaje. Dobijeno je pozitivno revizorsko mišljenje.

Uprava Društva za upravljanje PREF-om: Miloš Grujić, Ljiljana Amidžić-Gligorić i Saša Stevanović

“Ukupni prihodi PREF-a u prošloj godini iznose 13,2 miliona KM što je za oko 12% više nego 2020. godine. Imovina pod upravljanjem na kraju godine je iznosila 270,79 miliona KM što je za skoro 13% više nego na kraju 2020. godine. Svjesni smo povjerenja koje su nam ukazali Vlada RS, naš osnivač – Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS, Nadzorni odbor i Skupština PREF-a. Takođe, nastojaćemo da i dalje unapređujemo dobre odnose sa domaćim i međunarodnim finansijskim institucijama, investitorima, te s preduzećima iz našeg portfelja s ciljem ostvarenja što boljih rezultata”, saopštili su iz Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom RS.