Prihod kompanije Huawei u prvom polugodištu porastao 13,1%

0
376
Huawei že dobiti uslovno zeleno svjetlo čim njemačka vlada usvoji Zakon o mrežnoj sigurnosti

Kompanija Huawei, vodeći globalni provajder infrastrukture informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i pametnih uređaja, u prvom polugodištu 2020. ostvarila je prihod od 454 milijarde kineskih Yuana (CNY), što je 13,1% više u odnosu na isti period prošle godine, sa neto profitnom maržom od 9,2%*.
Huawei biznis grupe Carrier, Enterprise i Consumer ostvarile su 159,6 milijardi CNY, 36,3 milijardi CNY i 255,8 milijardi CNY prihoda.
Kako se zemlje širom svijeta suočavaju sa pandemijom Covid-19, informacione i komunikacione tehnologije postale su ne samo presudno sredstvo u borbi protiv virusa, već i pokretač ekonomskog oporavka. Huawei je obnovio svoju posvećenost radu sa nosiocima i industrijskim partnerima, na održavanju stabilnih mrežnih operacija, ubrzanju digitalne transformacije i podršci u naporima za suzbijanje lokalnih epidemija i ponovno otvaranje lokalnih ekonomija.
Huawei je najavio da će nastaviti da ispunjava svoje obaveze prema korisnicima i dobavljačima, te da će napredovati i doprinijeti globalnoj digitalnoj ekonomiji i tehnološkom razvoju, bez obzira na izazove koji očekuju kompaniju u budućnosti.
______
*Objavljeni finansijski podaci su nerevidirani, sačinjeni u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja; kurs na kraju juna 2020. godine: 1 USD = 7,0677 CNY