Priznanje ProCredit Bank za podršku bh. privredi

Mala i srednja preduzeća putem ProCredit Bank mogu konkurisati za sredstva za ulaganje u hardver i softver za različite projekte digitalne transformacije i digitalizaciju proizvodnih procesa i usluga

0
341
ProCredit Bank obilježava važan jubilej, 25 godina poslovanja i isto toliko godina podrške privredi BiH

Na nedavno održanoj tradicionalnoj manifestaciji Večer bankara, najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovini, uručena su priznanja Zlatni BAM. Ova priznanja dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin Banke i Biznis u BiH, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini.
Nije slučajno da je ProCredit Bank dobitnik nagrade za Programe podrške malim preduzećima. Naime, ove godine obilježen je izuzetno važan jubilej, 25 godina poslovanja i isto toliko godina podrške privredi Bosne i Hercegovine. U tih 25 godina ProCredit Bank je prošla razvojni put od banke specijalizirane za pružanje usluga malim biznisima, do tržišnog lidera u segmentu poslovanja sa malim i srednjim preduzećima, koji danas čine 95 posto njenog kreditnog portfolia.
Važna je činjenica da ProCredit Bank i danas posluje sa poduzetnicima koji su u prethodne dvije decenije pravili prve korake, a izrasli su u konkurentne kompanije i firme, sa vrhunskim, proizvodima i uslugama, koje nižu uspjehe i na domaćem i na međunarodnom tržištu.

ProCredit Bank je dobitnik nagrade Zlatni BAM u kategoriji ‘Programi podrške malim preduzećima’

Da je ProCredit Bank sastavni dio bh. privrede govori i činjenica da je ova banka od prvih dana pandemije Covid-19 prema klijentima nastupila kao banka partner i pružila ruku privrednicima u trenucima neizvjesnim za njihovo poslovanje. Da bi bili u mogućnosti da nastave pratiti zahtjeve privrednika, u prvoj godini pandemije, potpisali su i nekoliko međunarodnih i lokalnih ugovora o garancijama sa specifičnom namjenom za smanjenje uticaja pandemije koronavirusa.
Bez obzira na sve izazove današnjice, ProCredit Bank nastavlja dalje kao partner privrede koji inovacijama mijenja bh. tržište. Krajem juna ove godine, ProCredit Bank BiH i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 5 miliona eura, za koju je Evropska unija osigurala i bespovratna sredstva, u okviru programa ‘Go Digital’. Cilj ovog programa je potaknuti digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća kako bi bili konkurentniji na tržištima Evropske unije i usklađeni sa standardnima EU direktive.

ProCredit Bank potvrđuje poziciju lidera u podršci malim i srednjim preduzećima u BiH

Od sada, putem ProCredit Bank, mala i srednja preduzeća mogu konkurisati za sredstva za ulaganje u hardver i softver za različite projekte digitalne transformacije u oblasti digitalne komunikacije, informacione i IT bezbjednosti, digitalno upravljanje i digitalizaciju proizvodnih procesa i usluga.
“Ono što je izuzetno važno je da mala i srednja preduzeća konstantno pokazuju agilnost i sposobnost da se pozicioniraju na lokalnom, regionalnom i evropskom tržištu. Zato smatram da će ih kreditna linija Go Digital, sa grantom, kao dijelom kreditnog aranžmana, motivisati za dalje investicije u digitalnu transformaciju čime će raditi na unapređenju najproduktivnijeg i najvažnijeg dijela naše ekonomije”, istakao je Osman Kajmović, direktor Odjela za poslovanje sa privredom ProCredit Bank.
Iz ProCredit Bank poručuju da su im priznanja struke izuzetno važna, a naročito u ovoj kategoriji, jer potvrđuju poziciju lidera u podršci malim i srednjim preduzećima u BiH.