Procurio prikaz vanjskog zaslona na Samsung Galaxy Z Flipu 5

0
205
Samsung Galaxy Z Flip 5. Screenshot: Roland Quandt

Samsung će u Seulu 26. jula održati Galaxy Unpacked na kojem će, između ostalog, predstaviti Galaxy Z Flip 5. Uz sve promjene koje će novi Samsungov sklopivi mobitel doživjeti, najočitija je ona na vanjskom zaslonu.
Naime, vanjski zaslon narasti će s 1,9 na 3,4 inča te će zbog toga biti funkcionalniji. Upravo je o vanjskom zaslonu ovih dana na Twitteru govorio i leaker Roland Quandt, objavivši Samsungove reklamne fotografije koje prikazuju što će se sve na njemu moći raditi.
Iako nisu prikazane Googleove aplikacije koje će navodno biti optimizirane za vanjski zaslon novog Flipa, mogu se vidjeti neke druge funkcionalnosti. Primjerice, korisnici će na vanjskom zaslonu moći vidjeti vrijeme, popis poziva, poruke i kalendar, a također će ga moći koristiti i za fotografiranje autoportreta.
Quandt je, također, objavio fotografije koje prikazuju kako će Galaxy Z Flip 5 izgledati u sklopljenom stanju, prenosi Bug.hr. Ako je za suditi prema njima, mobitel će biti poprilično ravan i tanak, osobito kad ga se uspoređuje s konkurencijom i prethodnim modelom.
No, neće veći vanjski zaslon biti jedina promjena na Flipu. Pogonit će ga i Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy SoC, uparen s 8 GB RAM-a te do 256 GB interne memorije. S unutarnje strane će imati sklopivi, 6,7-inčni Full HD+ zaslon od 120 Hz, a baterija će mu imati kapacitet 3.700 mAh s podrškom za 25-vatno žično punjenje.