Proglašeni pobjednici drugog Regionalnog app izazova

Najbolji timovi, srednjoškolci iz Banjaluke, Podgorice i Sente, ove godine putuju na svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu

0
1118
Pobjednici regionalnog App takmičenja

Kompanije m:tel Crna Gora, Telekom Srbija i m:tel BiH organizovale su finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje – Regionalni app izazov, namijenjenog srednjoškolcima.
U finalnom ciklusu takmičenja koje se drugi put održava na regionalnom nivou, učestvovali su timovi iz Srbije, BiH i Crne Gore – autori pobjedničkih aplikacija na državnim takmičenjima.
Među mnogobrojnim kvalitetnim aplikacijama, kao najbolje izdvojile su se aplikacije ’Zvučna radionica’ tima Log10 iz Gimnazije Banja Luka, aplikacija ’Đee Bus’ tima DžumBus iz srednje Elektrotehničke škole ’Vaso Aligrudić’ iz Podgorice i aplikacija ’Collector’ tima kollTeam iz Gimnazije Bolyai iz Sente, koje kao glavnu nagradu dobijaju put u Berlin, na jednu od vodećih međunarodnih IoT konferencija.
Prilikom uručenja nagrade, izvršni direktor m:tel-a Crna Gora Vladimir Lučić izrazio je zadovoljstvo kvalitetom ideja i njihovom primjenljivošću u savremenom načinu komunikacija, kada je svakodnevni život nezamisliv bez pametnih telefona koji ga olakšavaju.
Specijalna nagrada za inovativnost ’Snaga inovacije – Igor Osmokrović’, ove godine je dodijeljena timu South Serbia Džiberi iz Gimnazije ’Svetozar Marković’ Niš koji su se predstavili sa aplikacijom ’virSpeak’. Dobitnicima su ovom prilikom uručeni smart telefoni Samsung Note 8.
Izražavajući uvjerenje da je pred čitavim regionom blistava budućnost zahvaljujući velikom potencijalu ovih mladih ljudi, generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk je rekao da žiriju ni ove godine nije bilo lako da od najboljih iz tri zemlje, odabere one koji se dodatno izdvajaju i koji će biti pobjednici u Regionalnom app izazovu.
Generalni direktor m:tel-a BiH Marko Lopičić izrazio je zadovoljstvo što je m:tel dio ovog društveno odgovornog projekta na koji je kompanija naročito ponosna, tim više jer se radi o projektu regionalnog karaktera.