Projekat Digitalni gradovi u završnici

0
1271
Pilot projekat Digital Cities dolazi u Birmingham na Završnu konferenciju (26-27. mart)

Nakon tromjesečnog putovanja kroz Veliku Britaniju i Zapadni Balkan, pilot projekat Digital Cities dolazi u Birmingham na Završnu konferenciju, 26 – 27. mart.
Neki od govornika i predavača u zgradi Curzon Univerziteta u Birminghamu će biti Gaynor Cheshire, direktorica Ormiston Akademije, koja se bavi kreativnim, digitalnim i izvođačkim umjetnostima, izvršna direktorica Bristol is Open Julie Snell, i Dom Breadmore, kreativni direktor Ludic Rooms univerziteta Coventryju.
Posjeta vodećoj destinaciji za kreativno i digitalno poslovanje i alternativnu kulturu u Birminghamu i šire, Custard Factory, obilježiti će kraj pilot faze projekta Digital Cities. Ovaj projekat kreiran je kako bi podržao samit Zapadnog Balkana u Londonu u julu 2018. godine, kao dio Berlinskog procesa. Jedna od središnjih tema predstojećeg samita u Velikoj Britaniji će biti ekonomski rast kroz unaprjeđenje digitalnih mogućnosti.
Od decembra 2017. godine 24 grada su se prijavila za sudjelovanje u dijalogu o politikama i razvoju na Zapadnom Balkanu i u Velikoj Britaniji, a preko 50 digitalnih i kreativnih hubova se aktivno uključilo u program.