Projekt 100 najvećih oduševio u Crnoj Gori, slijedi BiH

0
1390
Uručena priznanja najuspješnijim crnogorskim kompanijama u 25 kategorija

Projekt ‘100 najvećih’ izašao je van granica Bosne i Hercegovine, a dodjela priznanja najboljima održana je sinoć prvi put i u Crnoj Gori. To dokazuje da je ovaj projekt od nacionalnog značaja, te da afirmira razvoj i bolji poslovni ambijent za cjelokupnu privredu, a franšiza Poslovnih novina pokazala se itekako uspješnom.
Dodjelom priznanja najuspješnijim crnogorskim kompanijama u 25 kategorija i predstavljanjem publikacije ‘Poslovne novine – 100 najvećih u Crnoj Gori’ okončan je, nakon četiri mjeseca intenzivnih aktivnosti, projekt ‘100 najvećih u Crnoj Gori’. Riječ je, za crnogorske prilike, o jedinstvenoj poslovnoj, institucionalnoj i promotivnoj aktivnosti, koja je imala za cilj da na osnovu relevantnih i zvaničnih podataka javnosti predstavi najveće i najuspješnije domaće kompanije i promovira odgovorno poslovanje.
‘Poslovne novine – 100 najvećih u Crnoj Gori’ prva je publikacija te vrste u Crnoj Gori i svojevrsni godišnjak najvećih poslovnih dostignuća. Sadrži sveobuhvatne podatke o najvećim mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima po prihodima, dobiti i broju zaposlenih. U publikaciji je data analiza strukture, rezultata, trenda poslovanja i zaposlenosti u 12 privrednih djelatnosti, kao i liste najvećih preduzeća po pojedinim djelatnostima. Također, tu je i lista kompanija koje ostvaruju kontinuirani rast ključnih pokazatelja poslovanja u posljednje tri godine.
Direktorica projekta Ljiljana Burzan-Nikolić kazala je na završnoj svečanosti u hotelu Hilton Podgorica
da projekt ‘100 najvećih u Crnoj Gori’ nudi vrijednost svima koje je okupio: kompanijama za čije rezultate treba da se čuje, državnim institucijama čija pravila i propisi moraju da se poštuju, ali i sveukupnoj javnosti koja može prosperirati samo ako svi učesnici u privrednom bitisanju poštuju pravila i kontinuirano rade na unapređenju uslova poslovanja.
Ministar finansija Darko Radunović čestitao je organizatorima na pokretanju projekta ‘prepoznavanja’ najboljih u Crnoj Gori, navodeći da taj vladin resor snažno podržava ovakve inicijative i da su zadovoljni što mogu da budu dio projekta ‘100 najvećih u Crnoj Gori’. On je dodao da ih posebno raduje činjenica da su ažurni finansijski izvještaji iskorišteni kao baza za istraživanje i dobijanje podataka za potrebe projekta.
Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev zahvalio se Bi Consultingu na pokretanju projekta ‘koji afirmira uspješne kompanije, ali i pozitivno, transparentno i odgovorno poslovanje’.
Inače, dodjela priznanja za 100 najvećih u Bosni i Hercegovni održati će se 27. septembra u sarajevskom hotelu Hills, a Poslovne novine pripremile su veliku kampanju kako bi se što vjerodostojnije prikazalo stanje bh. privrede i na najbolji način afirmirali javnost i privredni subjekti.