Promjena imena: Citroën C4 Picasso postaje C4 Spacetourer

0
1260
Svi Citroënovi monovolumeni imaće komercijalni naziv SpaceTourer koji će zamijeniti naziv Picasso

Citroën je i zvanično objavio da će svi njegovi monovolumeni imati jedinstveni potpis dajući im komercijalni naziv SpaceTourer koji će zamijeniti naziv Picasso.
Ovaj novi jedinstveni naziv SpaceTourer otkriva pod istim potpisom ponudu koja se sastoji od tri monovolumena (uključivši SpaceTourer) koji nadopunjuju ponudu limuzina i SUV modela i simboliziraju prostornost, ugodnost i bijeg u nepoznato. Moderna, prijateljska i obiteljska vozila omogućavaju vozačima i putnicima putovanje s neponovljivom udobnošću i nude nagrađivan dizajn, kao i tehnologije i motore najnovije generacije, navode iz Citroëna.
Jedinstveni naziv označava moderne i komplementarne proizvode koji omogućavaju putovanje sa stilom 5 do 9 osoba predlažući jedinstveno iskustvo i jedinstvenu udobnost i tehnologije posljednje generacije.
Citroën C4 SpaceTourer i Grand C4 SpaceTourer preuzeli su najbolje iz znanja i umijeća marke Citroën u pogledu stila, prostornosti, modularnosti, praktičnost i ugodnosti u vozilu. Ove kvalitete već su privukle više od 500.000 kupaca. Napravljeni na platformi EMP2, ovi modeli ugrađuju korisne tehnologije kako bi osigurale visok nivo sigurnosti.