Promocija turizma TK na svjetskom sajmu Uzakrota u Sarajevu

0
86
Sajmu Uzakrota prisustvovao je i ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Denis Bećirović

Svjetski poznati turistički događaj Uzakrota, koji se prethodnih godina održavao u gradovima poput Istanbula, Londona i Njujorka, danas je po prvi put došao u Sarajevo. Okuplja ključne aktere iz svijeta turizma u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, zahvaljujući organizaciji Devim Tour-a i podršci USAID-a i Visit Sarajevo.
Ovom važnom događaju prisustvovao je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona (TK) Denis Bećirović ističući značaj ovog događaja za promociju turizma TK.
“Svaki sajam ima ogroman značaj kako za pojedinca, tako za i sam turizam, u ovom slučaju, za TK. Ovdje se razmjenjuju kontakti i ideje, i stvaraju poveznice, kako između institucija, tako i između pojedinaca koji mogu ostvariti saradnju. Dobro je da u glavnom gradu naše države imamo jedan ovakav sajam koji može odgovoriti i parirati nekim većim državama u Evropi”, istakao je ministar.
Posjeta ministra Denisa Bećirovića i njegovih kolega iz turističke zajednice na Svjetskom turističkom sajmu Uzakota u Sarajevu, pored navedenog za cilj ima i promociju turizma TK. Ministar je posebno istakao značaj saradnje s Turskom, koja ima historijsku povezanost s regijom.
“Tuzlanski kanton nudi mnogo više od ljetne atrakcije i slanihjezera. Želimo prikazati TK u pravom duhu, a događaji poput Uzakrota sajma nam to omogućavaju. TK nudi mnoštvo sadržaja, i to ne samo tokom ljetne sezone ili kada dođe dijaspora, kojoj se uvijek obradujemo, već tokom cijele godine”, istakao je ministar Bećirović.
Osim toga, ministar je istakao značaj aerodroma u Tuzli, te je najavio intenzivnije napore kako bi se promovisao Tuzlanski kanton na drugačiji način.
Ministar Bećirović izrazio je uvjerenje da manifestacije poput ovih pomažu promociji turizma, ne samo u kantonalnom, nego i u državnom kontekstu.