Prvi lifestyle rotirajući televizor Samsung The Sero stigao na tržište BiH

0
845
The Sero, što na korejskom jeziku znači vertikalni, predstavlja prvi televizor sa mogućnošću rotacije ekrana

Prvi lifestyle rotirajući televizor The Sero, kompanije Samsung Electronics Co. Ltd. koji je moguće postaviti vertikalno ili horizontalno zahvaljujući inovativnim tehnološkim rješenjima posljednje generacije je dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine.
The Sero, što na korejskom jeziku znači vertikalni, predstavlja prvi televizor sa mogućnošću rotacije ekrana, a samim tim i potpune promjene perspektive gledanja. Za samo nekoliko sekundi ekran može od horizontalne perspektive da se prebaci u vertikalnu i obrnuto, sve u zavisnosti od potreba sadržaja koji se gleda. Ovaj televizor je specijalan i po tome što sam prepoznaje koja je najbolja rezolucija i ugao za savršeno iskustvo gledanja.
Budući da je danas postala svakodnevnica da korisnici povezuju svoje mobilne telefone sa televizorima i da putem njih puštaju omiljene sadržaje, The Sero odgovara i na ovu rastuću potrebu korisnika. Prvi rotirajući TV pruža iskustvo multifunkcionalnog uređaja na kojem sve vrste mobilnih sadržaja mogu da se gledaju upravo u onom formatu za koji su pravljeni i to u samo nekoliko koraka. Ukoliko korisnici žele da gledaju neki film uz klasičan bioskopski ugođaj, uz jednostavnu komandu The Sero prilagođava režim rada.
Za savršenu sliku i boje na ovom modelu televizora zadužena je QLED Quantum Dot tehnologija na bazi vještačke inteligencije, koja u skladu sa osvjetljenjem i vanjskim okolnostima prilagođava sliku tako da ona u svakom trenutku bude jasno vidljiva, sa svim detaljima scena, u 4K rezoluciji.
Jedna od opcija The Sero televizora koja ga čini istinskim lifestyle favoritom je Portrait mode režim rada sa pet potkategorija koje mogu da budu aktivne kada korisnik ne gleda televiziju. Clock opcija televizor pretvara u veliki, stilizovani digitalni sat za prikazivanjetačnog vremena i datuma. Poster opcija omogućava prikazivanje različitih savremenih umjetničkih fotografija, slika, crteža i drugih djela. My Photo opcija nudi korisnicima mogućnost da uređaj prikazuje njihove fotografije koje su učitali sa mobilnog telefona, dok Sound Wall opcija pretvara The Sero u muzički player sa vizuelnim animacijama koje prate ritam.
Tu je, također, i Cinemagraph kategorija koja na ekranu prikazuje sadržaj koji se pomjera slično poput Desktop Screen Saver animacija na računarima, u savršenoj rezoluciji.
The Sero dolazi sa ugrađenim zvučnicima, stvorenim za vrhunsko uživanje u muzici. Moćni sistem 4.1 zvučnika sa snagom od 60W ima više nego dovoljan kapacitet da reprodukuje muziku najkvalitetnijim zvukom sa telefona korisnika putem Bluetooth konekcije. Sa uključenom Sound Wall opcijom, muziku će pratiti i dinamične vizuelne animacije.
Samsung The Sero televizor dostupan je u BiH po cijeni od 2.799 KM.