Novi DS 3 Crossback : Ikona High-Tech stila

0
1018
Novi DS 3 Crossback baziran je na CMP platformi, dugačak je 412 cm i ima povišen klirens

Francuska grupacija PSA na predstojećem Sajmu automobila u Parizu (Paris Motor Show 2018 traje od 2. do 14. oktobra) premijerno će izložiti novi DS 3 Crossback, 100% električnu izvedbu E-Tense.
Novi DS 3 Crossback, crossover brenda DS Automobiles, baziran je na CMP platformi, dugačak je 412 cm, ima viši klirens u odnosu na obični DS 3 hatchback, dok mu zapremina prtljažnika iznosi 352 litra.
DS 3 Crossback opremljen je ekranom osjetljivim na dodir, u dimenzijama od 7.0 do 10.3 inča ovisno od verzije. Tu je moderna digitalna instrument tabla i head-up displej, a najavljuju se i brojne opcije koje se tiču personalizacije eksterijera i enterijera.
Opremljen je sa DS Matrix LED Vision svjetlima, tu su i ručice vrata na uvlačenje, digitalna instrumentalna ploča… Avangardna koja ide uz bogatu sigurnosnu opremu, pomoći u vožnji uključujući autonomnu vožnju od nivoa 2, koja ima udobnost i akustiku bez presedana.

DS 3 Crossback opremljen je ekranom osjetljivim na dodir, modernom digitalnom instrument tablom…

“DS 3 Crossback savršeno se uklapa u drugu generaciju DS: tehnološko vodstvo i jedinstvena profinjenost. S ovim modelom, DS Automobiles piše novo poglavlje u svojoj istoriji: elektrifikaciju. U svojoj izvedbi E-Tense, DS 3 Crossback je 100% električan, bez kompromisa u pogledu stila i performansi”, izjavioje Yves Bonnefont, generalni direktor marke DS Automobiles.
Električna varijanta DS 3 Crossback E-Tense sa 100 kW/136 KS (imaće litijum-jonske baterije od 50 kWh i autonomiju od 300 kilometara) u prodajnim salonima bit će krajem 2019. godine.
Osim električne izvedbe, novi DS 3 Crossback pogonit će i benzinski motori sa 100 KS i 130 KS, te nešto snažniji 1.2 PureTech turbo benzinac sa 155 KS uparen sa 8-stepenim automatskim mjenjačem. Kod dizelaša u ponudi će biti 1.5 BlueHDi motor, u verzijama sa 100 KS i 130 KS.
Prema najavama, novi DS 3 Crossback (benzin i dizel) bit će u prodaji od martu 2019. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here