Qatar Airways obustavlja letove za Sarajevo i Skoplje do 25. oktobra

0
623
Svjetska najbolja aviokompanija ponovno uspostavlja letove za Sarajevo 3. juna

Qatar Airways obustavio je letove iz Dohe za Sarajevo i Skoplje (S. Makedonija) do 25. oktobra, odnosno do početka zimske sezone 2020/2021, saopćila je ova aviokompanija koja je održavala dio svojih operacija i tokom pandemije koronavirusa (Covid-19), a sada započinje obnovu mreže letova.
Katarski avioprevoznik ponudi je jednosmjerne veze prema glavnim gradovima Makedonije i Bosne i Hercegovine preko Zagreba u saradnji s Croatia Airlinesom do početka zimske sezone. Od 25. oktobra, Qatar Airways će uvesti letove za Skoplje i Sarajevo tri i četiri puta sedmično, a letovi će se odvijati s avionom Airbus A320.
Unutar regije, letovi za Sofiju i Bukurešt također su suspendovani do kraja oktobra, prenosi portal Ex-Yu Aviation.
Usluge aviokompanije Qatar Airways za preostala dva odredišta u bivšoj Jugoslaviji – Zagreb i Beograd, pomjereni su sa 1. juna na 1. juli i takođe će biti smanjenog obima.
Operacije do Zagreba održavat će se tri puta sedmično avionom A320, što je smanjenje u odnosu na prošlogodišnja dva leta dnevno, dok će letovi za Beograd u početku biti tri puta sedmično prije nego što će povećaju na četiri leta sa avionom A321, što je manje od deset sedmičnih letova koliko ih je bilo prošle godine.
Planirani novi sezonski letovi aviokompanije Qatar Airways za Dubrovnik otkazani su.
Iz Qatar Airwaysa navode da su do sada otkazane 23 planirane nove linije za bivšu Jugoslaviju tokom ljetne sezone 2020. godine.
Do kraja juna, Qatar Airways ima za cilj da u svom rasporedu ima 80 destinacija, od kojih 23 u Evropi, četiri u Americi, 20 na Bliskom Istoku i Africi te 33 u Azijsko-Pacifičkom dijelu. Postepeno širenje prvobitno će se fokusirati na jačanje veza između čvorišta aviokompanije u Dohi i globalnih čvorišta njegovih partnerskih aviokompanija širom svijeta.
Do kraja juna, u Evropi, Qatar Airways će zadržati letove do Atine, Budimpešte, Moskve, Istanbula, Amsterdama, Stokholma, Barselone, Brisela, Pariza, Kopenhagena, Dablina, Edinburga, Rima, Frankfurta, Londona, Madrida, Manchestera, Minhena, Milana, Osla, Berlina, Beča i Ciriha.