Wizz Air otvorio svoju austrijsku bazu na Bečkom aerodromu

Wizz Air je uveo i pet novih linija iz Beča do sljedećih popularnih destinacija: Valencia, Rim (Fiumicino), Malta, Bari i Tel Aviv

0
919
Na slici: George Michalopoulos, glavni komercijalni direktor Wizz Air, Michael Ludwig, gradonačelnik Beča i Julian Jager, Međunarodni aerodrom Beč

Wizz Air, jedna od evropskih aviokompanija sa najvećom stopom rasta i vodeći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, otvorio je svoju austrijsku bazu na Bečkom aerodromu jednim od svojih novih aviona tipa Airbus A320 aircraft, kojim se uvodi pet novih linija iz Beča do popularnih destinacija: Valencia, Rim (Fiumicino), Malta, Bari i Tel Aviv.
U okviru proslave ovog značajnog uspjeha, WIZZ najavljuje posebnu prodaju aviokarata za putnike iz Beča uz popust od 20 posto na svih 30 ruta iz Beča za nove rezervacije izvršene danas (14. juni) do ponoći.
Uz više od 33 leta koji trenutno polaze iz Beča svake sedmice, ova aviokompanija nudi aviokarte po osnovnoj cijeni od samo 19,99 eura na siteu wizzair.com za putnike iz Austrije i njihove posjetioce. Ove godine je već prodato više od pola miliona aviokarata na letovima WIZZ-a do i od Beča, što donosi nove pristupačne mogućnosti za putovanja, doprinosi lokalnoj ekonomiji, podstiče turizam i jača poslovna partnerstva između evropskih zemalja.
“Ponosni smo što proslavljamo otvaranje nove WIZZ baze u Austriji, na Bečkom aerodromu. Prvi letovi Wizz Aira iz Beča počeli su u aprilu, a sada uvodimo 5 novih linija. Do 2019. godine, naše poslovanje iz baze u Beču će otvoriti 200 radnih mjesta, a nove destinacije u okviru naše mreže znače još veći izbor za WIZZ-ove putnike iz Austrije za upoznavanje Evrope po zaista niskim cijenama u okviru mreže od 30 ruta u 22 zemlje”, izjavio je George Michalopoulos, komercijalni direktor Wizz Aira na press konferenciji u Beču.
Uspostavljanje baze u Beču predstavlja veliku investiciju WIZZ-a u Austriji, uz otvaranje 200 direktnih radnih mjesta u ovoj aviokompaniji do 2019. godine. Uz ukupnu investiciju od 570 miliona dolara, ova aviokompanija će u narednih devet mjeseci nastaviti širiti poslovanje na Bečkom međunarodnom aerodromu kako bi postala drugi najveći avioprijevoznik u Austriji u 2019. godini, sa lokalnom flotom od 5 novih Airbus aviona koji lete u okviru mreže od 30 ruta do 22 zemlje i nude ukupno više od 2,2 miliona sjedišta godišnje. Proširenje poslovanja će dovesti do konstantnog porasta broja članova Wizz Air lokalnog tima u Beču, a naredni procesi selekcije novih zaposlenih su zakazani za 21. juni u Beču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here