Qatar Airways od 16. avgusta leti iz Dohe za Sarajevo

0
3803
Qatar Airways: Letovi za Sarajevo su predviđeni četiri puta sedmično: utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom

Nakon što je već dva puta odgađao najavljene letove iz Dohe za Sarajevo, Qatar Airways konačno je potvrdio otvaranje svoje rute prema Bosni i Hercegovini.
Nacionalni avioprevoznik države Katar najavio je letove za bosanskohercegovačku prijestonicu od 16. avgusta 2017. Qatar Airways će prevoziti putnike avonom Airbus 320 sa 132 mjesta tri puta sedmično.
Prevoznik iz Dohe je prvi put objavio maršrutu za Sarajevo još u martu 2016. godine, sa datumom lansiranja u septembru 2016. Dva mjeseca kasnije otvorenje linije je prolongirano, te na kraju pomjereno za kraj 2017., odnosno početak 2018. godine. Portparol aviokompanije naveo je tada da je razlog za kašnjenje u otvaranju letova prema Sarajevu ‘odgađanje isporuke vazduhoplova’, prenosi SEEbiz.
Sarajevo je samo jedna od novih destinacija koje Qatar Airways uključuje ovog ljeta u svoju mrežu. Među ostalim, novi letove ovaj avioprijevoznik uvodi za Dablin, Nicu, Prag i Skoplje.
Qatar Airways je jedna od najbrže rastućih aviokompanija koja posluje sa jednom od najmlađih flota na svijetu, a 200 aviona leti na više od 150 ključnih poslovnih i turističkih destinacija na šest kontinenata.
Nedavno je Qatar Airways proglašen za aviokompnaiju godine 2017. u istraživanju Međunarodne organizacije za ocjenjivanje vazdušnog saobraćaja Skytrax.