Qualcomm najavljuje Samsung kao zvaničnog partnera Snapdragon Pro Series turnira

Najveća svjetska liga u mobilnom e-sportu u više kategorija, Snapdragon Pro Series,koristit će Samsung Galaxy uređaje sa Snapdragon platformom na turnirima Snapdragon Masters 2024. godine

0
1057
Snapdragon Pro Series će koristiti Samsung uređaje u više regiona

Qualcomm Technologies je objavio da je kompanija Samsung imenovana za zvaničnog partnera mobilnih uređaja lige Snapdragon® Pro Series powered by Samsung Galaxy.
Takmičari u ligi Snapdragon Pro Series na nivou Mobile Challenge i Mobile Masters će ekskluzivno koristiti Samsung Galaxy uređaje sa Snapdragon platformom za izabrana takmičenja, počevši od finala takmičenja Snapdragon Pro Series Mobile Challenge naDreamHacku u Valenciji.
“Posvećeni smo tome da obezbijedimo Samsung Galaxy uređaje visokih preformansi sa Snapdragon platformom za milijarde gamera širom svijeta kako bismo promovisali druženje i takmičenje“, izjavila je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i direktorica marketinga sektora za mobilno iskustvo u Samsungu.
“Saradnja ESL FACEITgrupe, kompanijaSamsung i Qualcomma potvrđuje našu zajedničku posvećenost korjenitim promjenama u e-sportu kroz neprikosnovenu dostupnost i superiorne performanse“, izjavio je DonMcGuire, viši potpredsjednik kompanije Qualcomm Technologies, Inc. i direktor marketinga Qualcomma.
ESL FACEIT grupa (EFG), vodeća kompanija za takmičarske igre i e-sport zabavu, već je podigla Snapdragon Pro Series na nivo jedne od najvećih globalnih liga mobilnog e-sporta u više kategorija i ističe da joj je prioritet da demokratizuje pristup takmičenjima za najnoviju i buduću generaciju strastvenih mobilnih gamera.
“Primjenom vodeće Samsung tehnologije i Qualcomma, EFG će nastaviti da unapređuje takmičarsko iskustvo za mobilne gamere širom svijeta“, rekao je KevinRosenblatt, viši potpredsjednik za ekosisteme igara u ESL FACEIT grupi (EFG).
________
*Snapdragon je zaštitni znak ili registrovani zaštitni znak kompanije Qualcomm Incorporated. Snapdragon je proizvod kompanije Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njenih ogranaka.