Raiffeisen banci uručen ISO certifikat za kvalitet 9001:2015

0
2821
Uručen ISO certifikat: Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i Đuro Tunjić, predsjednik Uprave TUV Croatia

Raiffeisen banka je svoj rad i poslovanje uskladila sa zahtjevima međunarodnog standarda ISO 9001:2015 te je tim povodom Banci danas svečano uručen ISO certifikat za kvalitet.
“Ovaj certifikat za kvalitet u pružanju bankarskih usluga je dodatna potvrda da smo na pravom putu kada je riječ o našem odnosu sa klijentima, ali i sa zaposlenicima. Implementacija Sistema upravljanja kvalitetom je dokaz da kontinuirano radimo na unaprjeđenju kvaliteta naših proizvoda i usluga s ciljem pružanja što boljeg iskustva u poslovanju sa Bankom. Našim klijentima nastojimo pružiti uslugu kakvu očekuju, te uvijek pronaći optimalno rješenje, koristeći sve raspoložive interne resurse, a što nam nalažu i naše Raiffeisen vrijednosti u skladu sa kojima uvijek težimo biti što bolji”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH.
Implementacija ISO standarda u Raiffeisen banci provjerena je kompaniji TÜV Croatia d.o.o. – TÜV Nord Group, a uključivala je analizu svih procesa koji podrazumijevaju saradnju sa klijentima, ali i interne procedure u radu. Nakon potvrde certifikacijskog audita da je unutar Banke implementirano poslovanje u skladu sa svim normama ISO 9001:2015 standarda, upriličeno je svečano uručenje ovog certifikata, kao i druženje predstavnika Banke i certifikacijske kuće.
TÜV Nord grupacija je akreditirana sa više od 120 nacionalnih i međunarodnih akreditacija, te je jedna od vodećih svjetskih kompanija u ovom segmentu djelovanja. TÜV Croatia svojim djelovanjem pokriva područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Kosova.