Raiffeisen banka podržala Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo

0
860
Dobnigg: Nastojimo dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo i podijeliti naš uspjeh s najosjetljivijim segmentima društva

Povodom Ramazanskog bajrama Raiffeisen banka je uručila donaciju vrijednosti 3.000 KM Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva čija se djelatnost odnosi prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama.
“Iako je period u kojem se nalazimo zaista izazovan i pun neizvjesnosti, vrijeme praznika donosi toplinu i obilje lijepih trenutaka. Bez obzira na okolnosti nastojimo dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo i podijeliti naš uspjeh s najosjetljivijim segmentima društva. Stoga mi je posebno zadovoljstvo što smo u prilici donirati sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva, te iskreno vjerujem da će na ovaj način radost praznika u ovoj ustanovi biti veća. Drago mi je što možemo pomoći u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog rada te uslova u kojima djeca borave“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te izrazio zahvalnost klijentima koji prepoznaju i cijene pozitivne aspekte ovakvih aktivnosti, te ih podržavaju.
Donacije povodom praznika Banka realizuje u okviru projekta u kojem se sredstva namijenjena za kupovinu i slanje čestitki usmjeravaju za pomoć udruženjima čije su aktivnosti fokusirane na rad s djecom i osobama s posebnim potrebama. Raiffeisen banka, kao dio internacionalne bankarske grupacije, posluje u skladu sa strategijom održivosti i kroz niz projekata i aktivnosti je uključena u rješavanje pitanja s kojima se društvo suočava.