Raiffeisen dobitnik Euromoney nagrade za Najbolju banku u BiH

0
411
Stewart: Snažan Raiffeisen brand klijentima daje osjećaj sigurnosti i povjerenja

Raiffeisen banka je na dodjeli nagrada svjetski renomiranog magazina Euromoney proglašena za ‘Najbolju banku u Bosni i Hercegovini’.
Banka se na bh. tržištu izdvaja kao jedan od lidera, posebno kada je riječ o digitalizaciji i inovativnim bankarskim rješenjima za pojedince i kompanije. Pored toga, Raiffeisen veliku pažnju osvećuje održivom poslovanju i odgovornom bankarstvu, te primjeni ESG principa poslovanja.
“Počastvovani smo odlukom magazina Euromoney, vodeće publikacije u finansijskom sektoru, da Raiffeisen banci dodijeli priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini. Posebno smo ponosni što je, u izazovnom periodu za finansijsko tržište, prepoznata naša opredijeljenost da budemo odgovoran bankar za naše klijente i zajednicu u kojoj poslujemo, kao i naši strateški ciljevi u oblasti inovacija, digitalizacije, te agilni pristup rada. Naš uspjeh proizilazi iz nesebičnog zalaganja zaposlenika banke, a ova nagrada za nas nosi i odgovornost da nastavimo raditi u istom pravcu s jednakom predanošću“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Euromoney nagrade za izvrsnost su uspostavljene 1992. godine i prve su takve vrste, te izuzetno važne u globalnoj bankarskoj industriji. Ove godine Euromoney je primio rekordan broj prijava od banaka za svoj program nagrada koji obuhvata više od 50 regionalnih nagrada i nagrada za najbolje banke u 100 zemalja.