Wizz Air Abu Dhabi uvodi nove linije: Građani BiH će preko Abu Dhabija moći na Maldive i u Kuvajt

Letovi za Maldive počinju od 4. oktobra, a od 30. oktobra i za Kuvajt

0
283
Wizz Air od septembra obnavlja letove London - Sarajevo

Wizz Air Abu Dhabi, nacionalna aviokompanija UAE sa ultra niskim cijenama, objavila je da će pokrenuti dvije nove linije iz Abu Dhabija i to do idiličnog raja na Maldivima, kao i liniju za Kuvajt.
Nove rute će putnicima ponuditi priliku da istraže čudesne destinacije u skladu s ambicijom aviokompanije da turistima i stanovnicima UAE i regije pruži mogućnost putovanja bez problema i pristupačne cijene. Karte su sada u prodaji na wizzair.com i u mobilnoj aplikaciji aviokompanije, a cijene karata počinju od samo 26,56 eura za Kuvajt i 85,67 eura za Maldive.
Građani Bosne i Hercegovine na ovaj način imat će priliku da uz samo jedno presjedanje stignu do Maldiva ili Kuvajta, s obzirom na to da avioni Wizz Aira iz BiH lete za Abu Dhabi.
Wizz Air će od oktobra nuditi letove četiri puta sedmično i to utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom od Abu Dhabija do Malea, glavnog međunarodnog aerodrome na Maldivima. Smješteni u Indijskom okeanu, Maldivi su destinacija za odmor bez premca, koja se može pohvaliti bijelim pješčanim plažama, spektakularnim zalascima sunca i šarenim grebenima prepunim divljih životinja. Sa tropskim vremenom tokom cijele godine, ovaj slikoviti raj obećava odličan bijeg od svakodnevnog života. Za one koji žude da otkriju šta ostrva nude, nova ruta Wizz Aira otvara pristupačne opcije putovanja za one unutar UAE i za putnike koji se samostalno povezuju koji putuju iz Centralne i Istočne Evrope preko Wizz Air mreže.
Letovi za Kuvajt, koji se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Perzijskog zaljeva, obavljat će se svakodnevno iz Abu Dhabija, pružajući putnicima priliku da iskuse autentičnu arapsku tradiciju i nauče o njegovoj jedinstvenoj historiji tokom godina. Grad Kuvajt je dom nekih od najboljih turističkih atrakcija u Kuvajtu, kao što su Kulturni centar Šeik Jaber Al-Ahmad, Velika džamija Kuvajta i Kulturni centar Šeika Abdulaha Al Salema. Grad je također poznat po svojoj Souq Al Mubarakiya, jednoj od najstarijih pijaca u zemlji, koja nudi egzotično osjetilno iskustvo.
Sa novim rutama Wizz Air Abu Dhabi će letjeti do ukupno 34 destinacije u krugu od pet sati od Abu Dhabija, od kada je aviokompanija pokrenuta u januaru 2021. Dolazak petog aviona kasnije ove godine znači da će se letovi za Kuvajt i Maldive obavljati potpuno novim avionom Airbus A321neo, koji nudi najmanji otisak na životnu sredinu. Današnja ekspanzija potvrđuje dugoročnu opredijeljenost Wizz Aira da ponudi ultra niske cijene karata za različite destinacije iz Abu Dhabija, istovremeno stimulirajući lokalnu ekonomiju i tržište rada.
Strateški lociran u UAE, Wizz Air Abu Dhabi nudi ultra niske cijene, bezbrižne i efikasne opcije putovanja do Aleksandrije (Egipat), Almatija (Kazahstan), Amana (Jordan), Akabe (Jordan), Atine (Grčka), Bakua (Azerbejdžan), Beograd (Srbija), Dammam (SaudijskaArabija), Kuvajt Siti (Kuvajt), Kutaisi (Gruzija), Manama (Bahrein), Male (Maldivi), Muskat (Oman), Nur Sultan (Kazahstan), Salalah (Oman), Santorini (Grčka), Sarajevo (Bosnai Hercegovina), Sohag (Egipat), Tel-Aviv (Izrael), Tirana (Albanija) i Jerevan (Armenija), između ostalih.
Za krajnji mir u ovom neizvjesnom vremenu, putnici mogu s povjerenjem rezervisati karte, zahvaljujući WIZZ Flex-u. Uz WIZZ Flex, putnici mogu otkazati svoj let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i dobiti 100% cijene karte odmah nadoknađene kreditom aviokompanije.