Rami Jensen novi je predsjednik i izvršni direktor JYSK-a

0
133
Rami Jensen je većinu svoje karijere proveo upravo u JYSK-u

U JYSK-u danas Rami Jensen (44) preuzima poziciju predsjednika trgovačkog lanca, čime postaje treća osoba u historiji JYSK-a koja obnaša tu dužnost.
Rami je većinu svoje karijere proveo upravo u JYSK-u, gdje je 1994. godine počeo raditi kao pripravnik u prodavnici u Esbjergu u Danskoj. Prošle je godine postao zamjenik predsjednika i izvršni direktor JYSK-a, a s početkom septembra preuzima odgovornost za više od 3.300 prodavnica u 48 zemalja i više od 30.000 zaposlenika.
Rami je blisko sarađivao sa bivšim predsjednikom i izvršnim direktorom, Janom Bøghom, kako bi osigurao glatku tranziciju koja ne ometa svakodnevne poslovne procese. Stoga su se promjene u organizaciji lakše odvijale, a njegov izvršni menadžment je već započeo sa novim dužnostima.
“Radujem se što ću u potpunosti preuzeti ulogu predsjednika i izvršnog direktora JYSK-a. JYSK je kompanija koja kontinuirano ostvaruje rekordne rezultate i raste otkako ga je 1979. godine osnovao Lars Larsen, a kasnije kao predsjednik i izvršni direktor vodio Jan Bøgh. Veliki je zadatak i izazov nastaviti njihov put, ali sam siguran da ćemo, ako ostanemo vjerni temeljnim vrijednostima JYSKa, nastaviti rasti i razvijati kompaniju”, rekao je Jensen.
Nakon pripravničke pozicije, Rami je svoj karijerni put nastavio kao District Manager za područje Kopenhagena, zatim kao Country Director za JYSK u Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, te konačno na poziciji izvršnog potpredsjednika za razvoj poslovanja i maloprodaje. U 2018. godine je privremeno napustio JYSK kako bi postao izvršni direktor ILVA-e, maloprodajne kompanije u vlasništvu Lars Larsen grupe, a u JYSK se vratio 2022. godine.
Ramiju je dobrodošlicu poželio i Jacob Brunsborg, predsjednik Lars Larsen grupe i sin osnivača kompanije, koji vjeruje da će kompaniju nastaviti voditi u pravom smjeru.