Raspored isplate penzija putem BBI banke

0
587
BBI banka je ostvarila rast dobiti smanjenjem troškova rezervisanja i rastom operativnih prihoda

Isplata penzija putem Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI) počela je danas u Federaciji BiH i Brčko distriktu.
U skladu sa uredbom nadležnih institucija isplate za penzionere sa ovog područja, koji su stariji od 65 godina, vršit će se od danas do petka (10. april) u periodu od 8 do 12 sati.
Penzioneri stariji od 65 godina, na teritoriji RS-a će svoje penzije moći podići utorkom i petkom, u periodu od 8 do 10 sati.
Iz BBI banke su uputili molbu klijentima koji ne pripadaju ovoj grupi, da prednost pri obavljanju transakcija u navedenim terminima daju ovoj kategoriji stanovništva kako bi pravovremeno mogli preuzeti svoje penzije.
Također, BBI banka je za klijente koji nisu u mogućnosti napustiti svoje domove ili posjetiti poslovnicu imaju potrebu za podizanjem sredstava sa računa u Banci, u skladu sa preporukom Federalne bankarske agencije i instrukcijom Ministarstva finansija Republike Srpske, omogućila isplatu novca putem punomoćnika.
Ova obavijest se odnosi na one klijente koji ranije nisu ovlastili druga lica za pristup njihovim računima i koji nemaju debitne kartice ili su im kartice istekle.
Do svojih primanja bez dolaska u poslovnicu penzioneri mogu doći ukoliko ovlastite osobu od povjerenja. Ovlaštena osoba mora imati potpisanu punomoć, koja ne mora biti ovjerena. Punomoćnik, prilikom podizanja novca treba priloži: svoju ličnu kartu, ličnu kartu osobe za koju podiže novac, potpisanu punomoć. Za osobu koja je u izolaciji, dodatno je potrebno Rješenje nadležnog organa o izolaciji.
Obrazac punomoći možete preuzeti na web stranici BBI banke www.bbi.ba ili u poslovnicama BBI banke.
Ukoliko ne želite koristiti naš obrazac punomoći, možete vlastoručno napisati punomoć uz obavezu da ista sadrži sva polja sa objavljenog obrasca, saopćeno je iz BBI banke.
Navedene mjere Banka poduzima u skladu sa preporukama nadležnih institucija kako bi zaštitila zdravlje klijenata koji spadaju u rizičnu grupu, a uslijed situacije izazvane pandemijom koronavirusa (Covid-19).