RBI je ‘Banka godine’ u Srednjoj i istočnoj Europi

0
1115
Na slici: Kat Van Hoof, urednik The Bankera za kapitalna tržišta i investicijsko bankarstvo, Martin Grüll, izvršni direktor RBI za finansije, te Fiona Bruce, voditeljica svečane dodjele nagrada i uposlenik BBC-a (Foto: Financial Times Live)

Magazin The Banker, koji izdaje Financial Times grupacija, jedanaesti put proglasio je Raiffeisen Bank International AG (RBI) ‘Bankom godine u Srednjoj i istočnoj Europi’.
Pored toga, RBI je dobitnik priznanja za najbolju banku 2018. godine u Austriji. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, primio je Martin Grüll, izvršni direktor RBI za finansije, na svečanoj ceremoniji koja je održana 29. novembra u Londonu.
“Zadovoljstvo klijenata je u fokusu nove, restruktuirane i usmjerene RBI. Potvrda uspjeha RBI je i ova nagrada za najbolju banku u 2018. godini“, pojašnjeno je u decembarskom izdanju magazina The Banker zašto je RBI odabrana kao pobjednik za ovaj region.
Također, kao razlozi navedeni su još i ukupna kapitaliziranost i efikasnost, smanjena složenost, veći fokus na Srednju i istočnu Europu, povećana profitabilnost, opadajući troškovi rizika te veliki broj tehnoloških inovacija i drugi.