Regionalna web platforma Velika Scena promovira mlade umjetnike i kreativce

0
291
Nova kreativna platforma započinje konkursom na Sarajevo Film Festivalu

Atlantic Grupa na Sarajevo Film Festivalu (SFF) lansira novu web platformu naziva Velika Scena, koja za cilj ima promovirati talentirane i perspektivne umjetnike koji će upravo na ovoj platformi dobiti sjajne prilike za lansiranje vlastitih kreativnih priča.
Velika Scena kreće iz Sarajeva, s partnerskog SFF-a i jedina je platforma ovog tipa na našim prostorima, a funkcionirat će kao mjesto motivacije i podrške, online i offline prostor gdje će se promovirati sloboda izražavanja i te mladim umjetnicima pružiti toliko potrebna vidljivost. Velika Scena nastavak je višegodišnje suradnje Atlantic Grupe i Festivala, a namjera joj je dugoročno pružiti podršku kulturi i umjetnosti kao univerzalnom jeziku.
Riječ je o regionalnoj platformi Atlantic Grupe koja će se nadograđivati i širiti, a na njoj će biti mjesta za sve – muzičare, pisce, glumce, redatelje, likovne stvaraoce, a na Velikoj Sceni prostor će najprije dobiti dizajneri.
Svi mladi kreativci pozvani su da se prijave na konkurs za dizajn službene šoljice za kafu Sarajevo Film Festivala i to šoljice Grand kafe, koji će biti otvoren od 12. do 31. jula 2021. godine, a svi detalji oko konkursa dostupni su na web stranici www.velika-scena.com.
O užem izboru među prijavljenim radovima odlučit će stručni žiri koji čine Lejla Begić Vuletić, koja već više od 20 godina gradi priču SFF-a kao art direktor u Boom produkciji, službenom dizajn studiju Festivala, Zoran Golub, direktor marketinga SPP Kava Atlantic Grupe i Dragan Šašić, art direktor, dok će tri najbolja rada odabrati publika, glasanjem na online platformi Velike Scene. Najbolji radovi naći će se na limitiranom izdanju festivalske šoljice za kafu koja će biti predstavljena na SFF 2022. godine, a neće izostati ni novčane nagrade.
Platforma Velika Scena će kroz live izdanje također biti predstavljena posjetiocima Festivala u Sarajevu, gdje će biti izloženi radovi iz užeg izbora, a posjetiociće i uživo na odabranoj festivalskoj lokaciji moći sudjelovati u izboru pobjedničkog rješenja za službenu šoljicu za kafu SFF-a.